Gejst fokusområder

Gejst udforsker med udgangspunkt i tre fokusområder, hvordan vi på Hotel- og Restaurantskolen kan nytænke uddannelse, gastronomi og værtskab

Gejst vil i tidsperioden 2023-2030 udvikle og teste nye modeller for håndværksbaseret undervisning, grønnere praksis og fællesskaber. Målet er at fremme elevernes engagement og løfte fagligheden i uddannelsen og som konsekvens få flere til at gennemføre.

Arbejdet fordeler sig på tre fokusområder - håndværkspædagogik, grøn gastronomi og en åben skole - som du kan læse mere om her.

1. Håndværkspædagogik

Sporet handler om at udvikle en mere praktisk tilgang til undervisning i håndværksfagene gennem dynamiske læringsmiljøer, hvor eleverne kan opleve og praktisere deres fag.

Målet er at gøre læringen meningsfuld ved at kombinere teori og praktisk arbejde og styrke elevernes færdigheder, så de er bedre rustet til deres karrierer i restaurationsbranchen.

Det gør vi gennem en række værksteder, der giver en konkret ramme for at integrere teori og praksis samt for at udforske nye tilgange til undervisning og læring.

Københavns Professionshøjskole og Aarhus Universitet er samarbejdspartnere på projektet. Sammen med værkstedsmestre, faglærere, forskere, pædagogiske konsulenter m.fl. har de samlet fem principper for håndværkspædagogik ud fra arbejdet i Gejst.

Selv om principperne er udviklet på HRS, kan de sagtens overføres til andre uddannelser, hvor håndværket står i centrum for undervisningen, og hvor man ønsker inspiration til at skabe mestring og begejstring hos eleverne.

Læs om værkstederne Se principper for håndværkspædagogik

2. Grøn gastronomi

Sporet integrerer bæredygtighed og miljøvenlige praksisser centralt i gastronomuddannelsen.

Målet er at uddanne eleverne til at være bevidste og ansvarlige aktører inden for madlavning og madkultur, med fokus på brugen af lokale, økologiske og sæsonbestemte råvarer samt reduktion af madspild og miljøpåvirkning.

Sporet sigter også mod at drive gastronomisk innovation ved at eksperimentere med nye tilberedningsmetoder og opskrifter, der fremmer både sundhed og bæredygtighed.

Det sker bl.a. i skolens Grønne Laboratorium, hvor der arbejdes med at udvikle fremtidens grønne gastronomi i et bredt samspil mellem elever og medarbejdere på skolen, faglige fyrtårne, fødevareproducenter og andre dele af branchen.

Skolen samarbejder løbende med fremtrædende personer fra branchen, der enten deltager i udviklingsprojekter, deler vigtig viden og erfaring med eleverne fra deres eget arbejde med grøn gastronomi eller noget helt tredje.

Hvis du har spændende indspark eller idéer at dele med teamet eller skolens elever, så kontakt os endelig, og lad os snakke nærmere om et samarbejde.

Kontaktperson: Martin Petersen

Skriv til Martin

3. Åben skole

Sporet arbejder på at åbne skolens faciliteter op uden for almindelig skoletid med arrangementer henvendt både elever, branchen og det brede maddanmark.

Målet er at skabe dynamiske og inkluderende læringsmiljøer gennem workshops, smagninger og netværksmøder, hvor viden kan deles, fællesskaber kan blomstre og madglæden kan dyrkes af folk både på og uden for skolen.

  • Elever kan bl.a. tage del i tiltaget HRS After Hours, som hver uge tilbyder værksteder, smagninger, fredagsbarer og meget mere, som eleverne kan komme forbi efter skole.

  • Branchen inddrages løbende i samarbejder omkring både udviklingsprojekter, videndeling og konkret undervisning for at sikre, at skolen og dens elever altid har fingeren på pulsen omkring, hvad der rører sig ude i branchen. Sporet Åben skole stræber efter at styrke samarbejdet mellem skolen og branchen gennem forskellige events og partnerskaber, samt at fremme iværksætteri og ungedrevne initiativer.

  • Gæster inviteres flere gange om året indenfor, når skolen åbner dørene til madfestivaler, kulturnatten og meget andet. Unge madnørder uden for skolens uddannelser kan også snuse til skolen i vores nystartede Gastro-klub eller den årlige sommermadskole.

Kontaktperson: Laura Grysbæk Nørgaard

Skriv til Laura

Vi er Gejst

Anton Schmidt Feiring

Anton Schmidt Feiring

M: asf@hrs.dk

Uddannet kok, Hotel- og Restaurantskolen.
Anton har i et par år undervist vores grundforløbselever på Hotel- og Restaurantskolen. Inden var han køkkenchef på Gaarden & Gaden, samt kok på bl.a. Famo51.

Christian Fentz

Christian Fentz

M: cf@hrs.dk T: 25503734

Uddannet kok, Hotel- og Restaurantskolen i 2005.
Christian har arbejdet som kokkefaglærer og udviklingskonsulent på Hotel- og Restaurantskolen i et årti, inden han tog en afstikker i nogle år som konsulent i Børne- og Undervisningsministeriet.

Clea Bianca Suhr

Clea Bianca Suhr

M: cls@hrs.dk

Uddannet økologisk agronom, Sogn Jord- og Hagebruksskule i Norge, samt kok fra Hotel- og Restaurantskolen. Clea har et stærkt fokus på mad fra jord til bord. Hun er udlært fra Rababergården, har været del af en højskole, underviser på den regenerative jordbrugskole og er selvstændig i virksomheden Madjord.

Ida Mikkelsen

Ida Mikkelsen

M: imi@hrs.dk T: 61778649

Uddannet i Ernæring og Sundhed med speciale i fødevarer og ledelse, Københavns Professionshøjskole.
Har tidligere været uddannelseskonsulent i FN Byen og forretningschef på Restaurant Den Røde Cottage.

Jakob Ørstrup

Jakob Ørstrup

M: joer@hrs.dk

Uddannet i Ernæring og Sundhed med speciale i produktudvikling, Københavns Professionshøjskole, samt chocolatier.
Jakob kommer fra en stilling som kulinarisk rådgiver og gastronomisk eventmager i Madkulturen og selvstændig med chokoladevirksomheden Svenningsen and Ørstrup – Nordic Chocolatiers.

Johan K. Dal

Johan K. Dal

M: jda@hrs.dk T: 24962216

Kandidat i Integrated Food Studies, AAU, og Master i Food Culture & Communication, University of Gastronomic Sciences, Italien.
Johan har i 10 år arbejdet med mad, bæredygtighed og formidling i forskellige sammenhæng og projekter, i Danmark og internationalt. De sidste år som kursus- og projektchef på skolen med ansvar for bl.a. efteruddannelse og udviklingsprojekter.

Katrine Foged Thomsen

Katrine Foged Thomsen

M: kft@hrs.dk T: kft@hrs.dk

Uddannet konditor i 2001.
Katrine er dommer i tv-programmet Den store bagedyst på DR, og kageinspirationen til befolkningen fortætter hun fornøjet med at give fremadrettet. Hun er tidligere medejer af konditor- og cafekæden Grannys House.

Laura Grysbæk Nørgaard

Laura Grysbæk Nørgaard

M: lgn@hrs.dk

Laura er uddannet Natur- og Kulturformidler og har en kandidatgrad i Ledelse af kreative virksomhedsprocesser fra CBS. Hun har bred erfaring med at skabe kulturelle oplevelser og drive projekter, hvor fællesnævneren er ønsket om at samle mennesker i meningsfulde fællesskaber og skabe kultur, der engagerer.

Malte Roed Lunden

Malte Roed Lunden

M: mrd@hrs.dk

Uddannet psykolog og gartner med speciale i flerårige afgrøder - de mest klimavenlige afgrøder, branchen stadig ikke kender til.
Malte kommer fra et barselsvikariat som gartner på Hotel- og Restaurantskolen, og så driver han en lille specialplanteskole ved siden af.

Martin Marko Hansen

Martin Marko Hansen

M: mmh@hrs.dk

Cand.mag. i dansk og kommunikation, Københavns Universitet, men har også stået i lære som kok.
Martin kommer fra den økologiske brødproducent Jalm&B – Food People som Head of Innovation & Sustainability. Før det var han blandt andet udviklingschef i Meyers Madhus og tilbage i 2010 var han med til at stifte virksomheden Rødder.

Martin Petersen

Martin Petersen

M: mpe@hrs.dk T: 42731350

Uddannet kok fra Hotel- og Restaurantskolen og har læst erhvervsøkonomi og filosofi på CBS.
Martin kommer senest fra Fiskerikajen, hvor han i et par år har serveret dagsordenen om skånsomt fanget fisk til professionelle køkkener. Han har tidligere drevet virksomheden Omegn i Torvehallerne og brugte de første år af sin karriere på en række københavnske restauranter.

Mathias Skovmand-Larsen

Mathias Skovmand-Larsen

M: mask@hrs.dk

Kandidat i fødevarevidenskab på KU Science.
Udover at være videnskabeligt maduddannet har Martin arbejdet 10 år i restaurationsbranchen for bl.a. Christian Puglisi, Claus Meyer og Jens Vestergaard.

Nicoline Lund Gundtoft

Nicoline Lund Gundtoft

M: nlg@hrs.dk T: 6019 5505

Uddannet i Ernæring og Sundhed, med speciale i Ledelse, fødevarer og Service. Master i Food Culture & Communication, University of Gastronomic Sciences, Italien. Nicoline har i 10 år arbejdet med formidling af lokale fødevarer og økologi i alverdens formater. Samt udvikling og afvikling af events på både festivaler, messer og konferencer.

Rasmus Bredahl

Rasmus Bredahl

M: rbd@hrs.dk

Uddannet kok på Hotel- og Restaurantskolen i 1992.
Rasmus har arbejdet med mad på alle niveauer fra Michelin-restauranter, hoteller, kantiner, hospitaler og forsøgscentre. I mange år som selvstændig gastronomisk konsulent i firmaet Madkonsulenten, samt forfatter og foredragsholder.

Rasmus Leck Fischer

Rasmus Leck Fischer

M: raf@hrs.dk

Uddannet kok, Hotel- og Restaurantskolen.
Rasmus driver til dagligt sin virksomhed Gastronomisk Innovation samt leder kokkefællesskabet NACL (en gastronomisk legeplads) under Dorte Leck Fischers Fond.

Sarah Rom Gjerø

Sarah Rom Gjerø

M: sgj@hrs.dk

Uddannet kok og bachelor i Fødevarevidenskab, Master in Food Culture and Communications (Italien), samt Diplom i Erhvervspædagogik.
Sarah kommer fra en stilling som faglærer på Hotel og Restaurantskolen, og har derfor veltrænede styrker indenfor gastronomi og pædagogik og et indgående kendskab til gastronomuddannelsen- og eleverne.