10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen

10. klasse – hvad kan du bruge det til?

Det kan være dit friår eller et år, du bruger på at få bedre karakterer. Men det kan også være en uddannelse, du vælger til. Fordi du vil blive bedre til at forstå verden omkring dig og finde din vej til det liv, du drømmer om.

Når du går i 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen, oplever du en anden måde at gå i skole på og lære. Du får kompetencer og værktøjer, der er anderledes end dem, du har været vant til, og en hverdag der veksler mellem undervisning i klassen og praktisk arbejde i vores værksteder, køkkener og laboratorier.

Maden og måltidet fylder en del – hvis du vil det. For begge er i vores øjne så meget mere end det, vi spiser. Det er fællesskabet og værtskabet, som får mennesker omkring dig til at føle sig godt tilpas. Det er bæredygtighed, håndværk og kreativitet, og en mulighed for at arbejde sanseligt og med dine hænder.

10 klasse hos os minder om et år på efterskole. Det er en mulighed for at opdage det, du har talent for, få nye venner og en skoledag, der handler mindre om pensum og mere om dig, dit potentiale og den verden, du lever i. For når du finder det, du er god til, smitter det af. Du bliver god til mere, du ser flere muligheder og får inspiration til nye mål, du vil opnå.

Verden er din – når du ved, hvordan den hænger sammen.

Du bliver forberedt på, hvad du møder efter 10. klasse

Vi har to forskellige linjer på skolen: GYM10 og EUD10. Begge indeholder flere uger med brobygning.

GYM10 – STUDIETID skal du vælge, hvis du vil arbejde målrettet mod at forbedre dine karakterer og kompetencer, så du kan starte på en ungdomsuddannelse, herunder gymnasiet. 

EUD10 – MADVÆRKSTED er relevant, hvis du tænker at fortsætte på en erhvervsuddannelse efter 10. På Hotel og Restaurantskolen hedder linjen Madværkstedet og foregår primært i køkkenet og omkring måltidet.

Du kan læse meget mere om EUD10 og GYM10 her.

Her er plads til alle!

Rummelighed er afgørende på skolen. Vi ønsker og arbejder hver dag for, at alle elever har det godt og kan udvikle sig i den retning, de har sat sig for. Du vil blive lyttet til og taget seriøst, samtidig med at vi sørger for, at du har det godt.

Der sker mange sociale ting på skolen, hvor elever på tværs af uddannelserne kan hænge ud sammen og have det sjovt. 

Vi spiser sammen i elevloungen og vores nye restaurant, der drives af elever, og vi har det sjovt til blandt andet fredagsbarer og skolefester.

Uanset hvordan man ser ud, taler, og hvordan man er  i det hele taget, er man velkommen. Ingen skal holdes udenfor i 10. klasse på skolen. Det sørger vi for, at der ikke sker, for fælleskabet i 10. klasse inkluderer os allesammen og ikke kun nogle få.
– Rosemarie Wegener, elev i 10. klasse på skolen.

Du kommer til at lære en masse!

Når du går i 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen, vil du opleve, at du også udvikler dig fagligt. Du bliver innovativ, kreativ og en god teamplayer i gruppearbejde. 

Du kommer automatisk rundt på skolen i undervisningen, og du vil opleve, at dit klasseværelse kan være forskelligt. 

Den ene dag sidder du i det normale klasseværelse, en anden dag bliver du undervist i køkkenet, og en tredje dag rykker vi undervisningen udenfor i vores spændende byhave. 

Det medvirker til, at du får en helt særlig profil, som du senere kan vælge at bruge, hvis det giver mening for dig. Selvom vores undervisning og miljø er unikt, begrænser du på ingen måde dig selv ved at gå her.

Vi har nogle rigtig gode studievejledere, som hjælper en og tager sig tid til hver enkelt elev, og det gør også, at man selv kigger mere indad og tænker mere over, hvad man egentlig selv vil, fremfor hvad man burde. – Asha Vistisen, elev i 10. klasse på skolen

Fag i 10. klasse

Der er både obligatoriske grundfag, profilfag og valgfag i 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen. De obligatoriske grundfag er dansk, matematik og engelsk, og disse fag har alle på 10. klasse.

Profilfag kan for eksempel være fysik/kemi, tysk, fransk, køkken+ og dansk+. Profilfag giver din 10. klasse en klar profil og retning og hvad du kan fokusere mere på i årets løb. Profilfag vælges i samarbejde med dine lærere, så du bliver ekstra skarp og klar til en ungdomsuddannelse.

Valgfag er kortere forløb, hvor du kan snuse til fx fermentering, kultur eller gastro/science.

Information og tilmelding

Hvis du vil vide mere, så kontakt vores studievejledning og få svar på eventuelle spørgsmål.

Vil du vide mere om, hvilke mål vi har for dig, og hvad du kan forvente af os i 10. klasse, kan du læse det her.

Du kan læse alt om optagelse, og hvordan du tilmelder dig her.

Tilmeld dig 10. klasse