Green Chef uddannelsen

Green Chef uddannelsen

OBS: Uddannelsen består foruden AMU-kurser af 2 IDV dage (heraf 1 dag til eksamen). Pris pr. dag: 1.500,00 kr. + moms.

P√• Green Chef uddannelsen arbejder vi overordnet med mad, som sigter i en mere gr√łn og klimavenlig retning.

Vi l√¶rer om sundhed, vegetartyper, og hvordan vi opn√•r de sensoriske succeskriterier, som er s√¶rlige vigtige i den plantebaserede verden. Vi laver retter med de sk√łnne b√¶lgfrugter og folder √•rstidens flotte gr√łnsager ud.

Med baggrund i teoretisk viden om b√¶redygtighed og de klimaudfordringer, der er forbundet med f√łdevareproduktion, l√¶rer vi at indk√łbe og producere mad, som er mindre milj√łbelastende.

Vi har ogs√• fokus p√• at identificere, hvor i processen vi kan reducere vores madspild. Du f√•r tip og tricks til at udnytte hele r√•varen og bliver klogere p√•, hvordan dette fokus kan bruges i en kommerciel sammenh√¶ng og med en √łkonomisk gevinst.

Gå til tilmelding

Mål

Du opnår færdighed i at:- Planlægge og fremstille en bæredygtig produktion, som er relevant for dit daglige virke- Udnytte råvarer optimalt ved klargøring og tilberedning- Beregne passende produktions- og portionsstørrelser- Foretage bæredygtige indkøb af fødevarer- Minimere spild ved madproduktion - Genanvende overskudsproduktion

Målgruppe

Kurset retter sig imod faglærte og personer med tilsvarende kompetencer, der arbejder i relation til produktion af mad og fødevarer, og som ønsker inspiration og færdigheder til at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Faglærte kan være gastronomer, ernæringsassistenter, bager, konditor gourmetslagter m.m.

Kursusbevis

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Kom i gang

Tilmeldingsfrist
08-10-2024
Startdato
08-10-2024
Slutdato
12-12-2024
Lokation
Valby
Varighed
11 dage
Pris
DKK 2288,00
Ledige pladser
13

Forløb

Green Chef består af fem AMU-kurser plus to IDV-undervisningsdage:

  • B√¶redygtig produktion af mad og f√łdevarer ‚Äď 2 dage (49843)
  • Det klimavenlige k√łkken ‚Äď 2 dage (49852)
  • B√¶lgfrugters tilberedning, konsistens og smag (20800)
  • Plantebaseret mad i professionelle k√łkkener ‚Äď 3 dage (31567)
  • Forarbejdning af r√•varetyper/Gr√łntsager og Frugt (48825)

Alle AMU-kurser afsluttes l√łbende med en pr√łve.

Der er 2 IDV dage, heraf 1 dag til eksamen. Pris pr. dag: 1.500,00 kr. + moms.

Modul 1 ‚Äď dato og kursus

Forår 2024: 

49843 B√¶redygtig produktion af mad og f√łdevarer den 14.05 ‚Äď 15.05.2024

Modul 2 ‚Äď dato og kursus

Forår 2024:

49852 Det klimavenlige k√łkken den 06.06. ‚Äď 07.06.2024

Modul 3 ‚Äď dato og kursus

Forår 2024:

20800 Bælgfrugters tilberedning, konsistens og smag den 18.06-19.06.2024

IDV dag den 20.06.2024

Modul 4 ‚Äď dato og kursus

Forår 2024:

21567 Plantebaseret mad i professionelle k√łkkener den 20.08 - 22.08.2024

Modul 5 ‚Äď dato og kursus

Forår 2024:

48825 Forarbejdning af r√•varetyper/Gr√łntsager og Frugt 03.09 ‚Äď 04.09.2024

IDV dag - EKSAMEN den 05.09.2024

Nyttig viden om kurser

I Danmark har vi et unikt efteruddannelsessystem med gode muligheder for opkvalificering.

Efteruddannelse styrker både den enkelte medarbejders kompetencer og fremtid samt virksomhedens samlede professionalisme.

Hvem er AMU-kurser for?

AMU st√•r for ‚Äėarbejdsmarkedsuddannelse‚Äô, og retter sig mod¬†fagl√¶rte og ufagl√¶rte medarbejdere i private og offentlige virksomheder s√•vel som¬†ledige og selvst√¶ndige erhvervsdrivende.

For at deltage i et AMU-kursus skal man have fast bopæl eller være beskæftiget i Danmark.

Kursisternes danskkundskaber skal v√¶re s√• gode, at de kan f√łlge undervisningen p√• dansk. (Vi anbefaler Trin 3, niveau 4)

Tilmelding

Her fra siden linker vi direkte til tilmeldingen for hvert kursus på www.voksenuddannelse.dk Du logger på med en digital medarbejdersignatur, som kan bestilles på medarbejdersignatur.dk.

N√•r tilmeldingen er gennemf√łrt, modtager du en ‚Äúkvittering‚ÄĚ - gem den.

OBS: Husk tildeling af rettighederne ‚ÄėRet til at administrere VEU kurser‚Äô og ‚ÄėRet til at ans√łge om VEU-godtg√łrelse og befordringstilskud‚Äô.

Hotel- og Restaurantskolen forbeholder sig ret til at aflyse et kursus, hvis der ikke er tilstrækkelig tilslutning.

Indkaldelse til kursus finder sted senest to uger f√łr kursusstart.

Forløb

Medmindre andet er angivet, er undervisningen på vores dagkurser mellem klokken 08:20 - 15:44.

Aftenkurserne undervises med 6,06 time pr. aften imellem kl. 16.00-22.10.

Kurserne varer typisk to, tre, fem eller ti dage i ét stræk eller som splitkurser med f.eks. én dag om ugen i fem uger.

Kursusbevis

Pr. 2. januar 2020 er der indlagt en pr√łve den sidste dag, p√• alle AMU-kurser. Nogle har skriftlige pr√łver, andre har ikke.

Der kan kun udstedes AMU-bevis til en deltager, der har best√•et pr√łven. Hvis deltageren ikke best√•r pr√łven, har deltageren ret til en ompr√łve.

Klager over forhold ved pr√łver skal indgives skriftligt og v√¶re begrundet, senest 10 hverdage efter bed√łmmelsen er modtaget.

Pris

For besk√¶ftigede er deltagerbetalingen fastsat i¬†Undervisningsministeriets takstkatalog. Bel√łbet for 2022 ligger p√• 128-165 kr. pr. dag afh√¶ngig af kursustype.

Pris for deltagere med videregående uddannelse

Hvis man har afsluttet en videregående uddannelse, skal man betale fuld pris for kurset.

Tillægspris

På nogle af kurserne kan der være tillægspriser i forbindelse med særlig tilrettelæggelses- og afholdelsesform. Det fremgår under beskrivelsen af det enkelte kursus på www.efteruddannelse.dk.

Pris ved udeblivelse

Ved udeblivelse p√• f√łrste kursusdag eller ved framelding senere end seks hverdage f√łr f√łrste kursusdag, m√• skolen opkr√¶ve en afgift.

Under visse omstændigheder kan arbejdsgiveren fritages for at betale afgiften.

Godtgørelse og tilskud

VEU-godtg√łrelse

Satsen for VEU-godtg√łrelse svarer til 100 procent af den h√łjeste dagpengesats.

P√•¬†www.efteruddannelse.dk¬†kan virksomheden s√łge VEU-godtg√łrelse til medarbejdernes AMU-kurser.

Det er ogs√• muligt at s√łge befordringstilskud i den samme ans√łgningsblanket. F√• intro til¬†VEU-godtg√łrelse p√•¬†uddannelsesguiden.dk¬†eller p√•¬†veug.dk, hvis du vil dybere i detaljen.

Kursister, der er berettigede til VEU-godtg√łrelse:

‚Äď Besk√¶ftigede l√łnmodtagere.
‚Äď Selvst√¶ndige erhvervsdrivende.

Kursister, der ikke er berettigede til VEU-godtg√łrelse:

‚Äď Personer i sk√•nejob med l√łntilskud.
‚Äď Personer under uddannelse eller i praktik.
‚Äď Kontanthj√¶lpsmodtagere/personer under revalidering.
‚Äď Personer med en videreg√•ende uddannelse.
-Forsikrede ledige med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.

Tilskud fra kompetencefonde

Virksomheder har fra 1. januar 2009 f√•et mulighed for at s√łge tilskud til ansattes selvvalgte kurser og uddannelser i de nye kompetencefonde.

Det er virksomheden eller medarbejderen, der s√łger om tilskuddet. Der kan s√łges tilskud, hvis man indbetaler til Hotel- , Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond.

Medarbejderen, der s√łges for, skal have v√¶ret ansat i virksomheden i ni m√•neder.

Ans√łgningsskema og n√¶rmere information kan findes p√• www.kompetencefonde.dk

Hjælpemidler til kurser

Hvis en kursist i AMU har brug for s√¶rligt udstyr eller s√¶rlige hj√¶lpemidler for at kunne gennemf√łre AMU-uddannelse p√• lige vilk√•r med andre kursister, kan SPS-koordinator og l√¶sevejleder Lars Bj√łrn Kristensen kontaktes p√•¬†lbk@hrs.dk¬† ‚Ästmeget gerne samtidig med tilmeldingen til et givent kursus.

Kost og logi

Du skal selv booke et værelse på det hotel, hvor du vil bo.

Der afregnes tilskud til kost og logi pr. dag på maks. kr. 500,00.

For at s√łge om tilskud til kost og logi, skal du g√• ind p√• SDBF's hjemmeside www.sdbf.dk og v√¶lge Hotel- og Restaurantskolen. Herefter logge ind med eget NEM-id, og herfra f√łlge vejledningen, for at udfylde den elektroniske blanket.

Der udbetales kun tilskud til kost og logi ved vedh√¶ftning af gyldig dokumentation i form af boner, regninger eller kvitteringer, hvor dato og k√łbssted skal fremg√•. Der ydes kun tilskud til kosten i forbindelse med logi.

Uniformer

N√•r du som kursist har undervisning i k√łkkener, skal du have en uniform p√•, som er godkendt til k√łkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om uniformer.

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere.¬†
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer gr√łn bistromad til hverdagspriser.¬†¬†
  • Kaffebaren, hvor du kan k√łbe¬†sandwiches, kaffe, salater og frugt.¬†
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan v√¶re alt fra tacos, sushi, br√łd, is og kage.¬†
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkv√¶rnet barista-kaffe til SU-venlige priser.¬†

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har r√łgfri skoletid for alle, der har sin gang p√• skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har sp√łrgsm√•l til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdst√łrrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har √łnsker til nye kurser og samarbejder, skr√¶ddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle sp√łrgsm√•l til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.

;

Kom i gang

Tilmeldingsfrist
08-10-2024
Startdato
08-10-2024
Slutdato
12-12-2024
Lokation
Valby
Varighed
11 dage
Pris
DKK 2288,00
Ledige pladser
13