Kokkeelev bA�rer den olympiske ild

Danske Michella Therkildsen blev valgt til at lA?be med den olympiske flamme som reprA�sentant for sin sydkoreanske skole.

Vinter-OL er skudt i gang, og da den olympiske ild blev tA�ndt pA? stadion i Pyeongchang, var det blandt andet takket vA�re den danske kokkeelev Michella Therkildsen. Hun har nemlig bA?ret den olympiske ild en (lille) del af vejen fra GrA�kenland til Sydkorea.

Som en del af sin uddannelse har Michella brugt fire mA?neder i Jeonju i Sydkorea, hvor hun har studeret koreansk madkultur pA? Creative Culinary Institute of Korea (CCIK). Allerede inden hun tog afsted, spurgte den koreanske skole om hun ville deltage i a�?Olympicsa�?, og det sagde hun ja til:

– Jeg troede det var et internt event, sA?dan en slags skole olympiade. Det var fA?rst en uge fA?r arrangementet, at det gik op mig, at jeg skulle vA�re skolens reprA�sentant ved det rigtige OL, fortA�ller Michella Therkildsen.

PA? selve dagen modtog hun den olympiske ild fra en anden deltager, lA?b 200 meter med flammen og gav den videre til de nA�ste deltagere.

– Folk blev helt vilde, da jeg fik flammen i hA?nden. De ville alle sammen have taget billeder med mig. Jeg skulle lA?be bag ved en bil, hvor der sad kamerafolk i bagagerummet og filmede mig, og inden jeg gav flammen videre, ville de have mig til at posere pA? forskellige mA?der. Jeg forstod ikke ret meget af, hvad der foregik, men det var virkelig sjovt at vA�re med til, siger Michella Therkildsen.

To A?rs selvstudier

Michella var i Sydkorea som piu-elev (praktik i udlandet), sA? selvom hun gik i skole i Jeonju, var opholdet en del af hendes praktik. Og hun fik da ogsA? masser af praktisk erfaring, for udover at gA? til undervisning, arbejdede Michella ogsA? i skolens restaurant, som serverede frokost for de ansatte.

– Jeg arbejdede i restauranten hver dag fra 9-14, og havde sA? undervisning fra 14-21, nogle gange endnu lA�ngere. SA? det var nogle lange dage, fortA�ller Michella Therkildsen.

At hun valgte lige netop Sydkorea, skyldes en stor interesse for sydkoreansk madkultur, og derfor har hun ogsA? brugt de sidste to A?r pA? at studere koreansk derhjemme som forberedelse til opholdet.

– Jeg klarede mig pA? en blanding af engelsk og koreansk, og jeg synes egentlig, at det gik godt med at fA?lge med i undervisningen og forstA? mine klassekammerater, selvom jeg var den eneste vestlige elev pA? hele skolen. Jeg tror ogsA? det var derfor, skolen valgte lige netop mig til at lA?be med OL flammen – de ville gerne reklamere lidt med at de er internationale, slutter hun.

Michella Therkildsen med den olympiske ild. Foto: Privatfoto

Vil du vide mere om praktik i udlandet, sA? lA�s med her