Green Chef uddannelsen
På Green Chef-uddannelsen arbejder vi med at skabe velsmagende, klimavenlige retter med fokus på bæredygtighed og grøn gastronomi.
Du lærer om sundhed, vegetariske kosttyper og de sensoriske principper, der er særligt vigtige i plantebaseret madlavning. Vi eksperimenterer med sæsonens grøntsager og bælgfrugter for at udvikle retter, der både er næringsrige og smagfulde.
Med en solid teoretisk forståelse af bæredygtighed og de klimaudfordringer, der knytter sig til fødevareproduktion, får du praktisk erfaring i at indkøbe og tilberede mad med minimal miljøbelastning.
Vi har også fokus på at reducere madspild ved at udnytte hele råvaren. Du får konkrete værktøjer til at arbejde mere ressourceeffektivt – både i private og kommercielle køkkener – med et økonomisk og bæredygtigt perspektiv.
Bemærk: Uddannelsen består af fem AMU-kurser (11 dage) + to ekstra udviklingsdage inkl. eksamen. Den samlede pris for hele uddannelsen er derfor 5354 kr.
Mål
Du opnår færdighed i at:- Planlægge og fremstille en bæredygtig produktion, som er relevant for dit daglige virke- Udnytte råvarer optimalt ved klargøring og tilberedning- Beregne passende produktions- og portionsstørrelser- Foretage bæredygtige indkøb af fødevarer- Minimere spild ved madproduktion - Genanvende overskudsproduktion
Målgruppe
Kurset retter sig imod faglærte og personer med tilsvarende kompetencer, der arbejder i relation til produktion af mad og fødevarer, og som ønsker inspiration og færdigheder til at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Faglærte kan være gastronomer, ernæringsassistenter, bager, konditor gourmetslagter m.m.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen