Markant stigning af G2-elever

På trods af at vi stadig befinder os midt i en krise, er der en positiv udvikling på Hotel- og Restaurantskolen. 

Som erhvervsskole har coronakrisen været en hård periode. Hotel- og restaurationsbranchen har været ramt, og det er svært at dygtiggøre et håndværk digitalt.

Derfor er det positiv læsning, at erhvervsskoler i hele Danmark oplever en stigning i ansøgertal blandt ældre elever

DR Nyheder og Foreningen for Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier, DEG, har lavet rundspørger, der begge viser, at der er stigninger i antallet af nystartede elever på grundforløb 2 sammenlignet med 2019. 

I den uddannelseskategori, som vi hører ind under ‘Fødevarer, jordbrug og oplevelser’, har der ifølge rundspørgen fra DEG været et fald på én procent i år i forhold til sidste år. 

Stor fremgang for tjener- og gastronomuddannelsen

Dykker man længere ned i uddannelseskategorien, og ser på erhvervsskoler med hotel- og restaurantuddannelser, melder flere af vores søsterskoler overfor os også om fremgang. Dog ikke med samme antal og procentvise fremdrift. I august optog vi 251 elever på grundforløb 2, hvor vi sidste år tog imod 152 elever. En stigning på 66 procent.

– Det er fantastisk, at vi for første gang længe har elevfremgang på vores G2-elever. Vi har kørt nytænkte kampagner, og vi tror på, at de har haft en eller anden form for effekt, siger skolens direktør, Anne-Birgitte Agger.

– Om det er på grund af corona, eller bare fordi det er rygtes, at vi er ved at lave en fantastisk skole, det ved vi ikke. Måske en blanding af det hele. Men 66 procent flere end sidste år er en fremgang af de store. Uanset hvad, så er vi glade, fordi vi tror, at verden og København har brug for flere mad- og værtskabshåndværkere.