Ny ungdomsserie ‘Tiende’ sætter fokus på livet i 10. klasse 

I ‘Tiende’ følger vi, hvordan pigen Hannah og hende kammerater bliver klogere på sig selv og deres plads i verden gennem året i 10. klasse.

10. klasse er kun for dem, der ikke ved, hvad de vil. Eller for dem, der ikke er gode nok til at gå direkte i gymnasiet. I 10. klasse lærer man ikke noget. Og det er kun på efterskoler, man kan få en frisk start og afprøve sig selv. 

Fordomme om 10. årgang er der nok af, og dem vil Hotel- og Restaurantskolen, der også tilbyder tiende årgang, gøre op med 

Derfor lancerer vi nu fiktionsserieTiende, som er optaget med rigtige elever og lærere fra skolen i rollerne. Serien er inspireret af norske ’Skam’ og ’Klassen’, som mange kender fra DR, og den er udviklet i et format udviklet til mobilen og sociale platforme som Snapchat og Instagram.  

Se traileren til Tiende allerede nu:

Fiktion set fra elevernes øjne 

Ligesom i de kendte ungdomsserier er omdrejningspunktet i vores nyskabende serie livet på skolen set fra elevernes øjne. Vi følger Hannah og hendes kammeraters hverdag, mens de får undervisning og frikvarterer, og hører om venskaber, kærester, familiens forventninger, egne drømme og tvivl. 

– Vi vil gerne vise, hvordan 10. klasse hos os er et år med fokus på fællesskab, spændende aktiviteter opersonlig udvikling. Et år, hvor man får nye kammerater, finder nye interesser og opdager, at man er god til noget, fortæller afdelingsleder 10. klasse Rasmus Gøtsche.

Et år til at forstå din plads i verden 

Selvom eleverne ikke sover på skolen, som de gør på en efterskole, er 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen et år, som adskiller sig fra årene i folkeskolen.

Ikke mindst fordi maden og måltidet fylder en del og er indgangen til noget større: Fællesskab, værtskab, kreativitet og håndværk, som er med til at modne eleverne og vise nye muligheder. 

– Ligesom et år på en efterskole kan være det, er tiende hos os et år, hvor du bliver inspireret og får tid til at forstå verden, og din plads i den, siger Rasmus Gøtsche. 

Tiende, der er produceret af Stupid Studio i samarbejde med Instafilm,  kan ses på Snapchat, Instagram, Youtube og Facebook.

Se hele serien på vores website for Tiende.