Find din praktikplads

Praktik er en vigtig del af din uddannelse på Hotel og Restaurantskolen. Du får mulighed for at prøve din viden af i praksis, og du får vigtig erfaring og rutine fra erhvervslivet – og så er det under praktikforløbet, at du for alvor får et indblik i din fremtidige karriere.

At finde en praktikplads svarer til at søge ethvert andet job. Du skal skrive en ansøgning og et CV, som du skal sende til praktikstedet, og praktikstedet vurderer derefter ansøgningen og indkalder dig til en samtale, hvis du er kvalificeret til stillingen.

Er du på jagt efter drømmepraktikpladsen?

Så er der hjælp at hente i vores jobbørs, hvor vi løbende samler en række spændende praktikstillinger, som måske kunne være lige noget for dig. Samtidig har vi gjort ansøgningsprocessen nemmere for dig ved at samle en håndfuld nyttige tips til, hvordan du skriver en stjernegod ansøgning og et perfekt CV.

Hvis ansøgningerne alligevel skulle drille, eller hvis du har problemer med at finde de rigtige stillingsopslag eller noget helt tredje, står vores praktikpladskonsulenter klar til at hjælpe dig. Læs mere under Praktikpladskonsulenterne på skolen.

Du kan også finde god og nyttig hjælp på hjemmesiden Guiden til Praktikplads, der giver en række tips og ideer til dine ansøgninger og dine samtaler med arbejdsgiverne.

Vigtige overvejelser ved valg af praktikplads

Du skal selv finde frem til en godkendt praktikplads, hvor du ønsker at starte i praktik, men vi hjælper dig selvfølgelig gerne. I den forbindelse skal du gøre dig en række overvejelser, så du får mest muligt ud af dit praktikforløb. Du skal overveje, hvilket fagområde du gerne vil i praktik i, og hvilke virksomheder der er de mest interessante for dig.

Du skal også overveje, om du vil i praktik i den samme virksomhed gennem hele uddannelsesforløbet, eller om du vil prøve flere forskellige virksomheder (med en såkaldt kort uddannelsesaftale). Du kan også komme i praktik i udlandet – det kan være hårdt, men du får en oplevelse for livet, en masse erfaringer og nye venner for livet. Mange virksomheder efterspørger faktisk færdiguddannede med udlandserfaring.

Få mere at vide

Hvis du har spørgsmål til praktikforløbet, eller hvordan du finder en praktikplads, er du meget velkommen til at kontakte en praktikpladskonsulent fra skolen. Vi ser frem til at hjælpe dig godt videre med din uddannelse!