Arbejdstøj og ordensregler

Ordensregler i køkkenundervisningen for elever og kursister

Skolens levnedsmiddelområde er underlagt samme hygiejneregler som offentlige butikker og restauranter. Derfor er vi nødt til at have nogle fælles regler:

Inden, du møder til undervisning i køkkenener, beder vi dig tage et kig på Hotel- og Restaurantskolens faste regler om beklædning:

Du skal bære:

  • Kokkehue eller hårnet (langt hår sættes op)
  • Kokkejakke med knapper
  • Bukser, pepitaternede eller andre godkendte køkkenbukser
  • Sko/træsko, skridsikkert fodtøj samt strømper
  • Forstykke/forklæde

Andre hygiejneregler:

  • Du må ikke bruge neglelak, neglesmykker eller kunstige negle
  • Dine negle skal være rene og kortklippede
  • Hvis du har sår på hænderne, skal du bruge skolens udleverede handsker
  • Du må ikke bære synlige smykker, ure, ringe og lign.
  • Hvis du bruger tørklæde af religiøse årsager, skal du anvende skolens udleverede tørklæder
  • Du skal vaske hænder, når køkkenundervisning begynder

Øvrige ordensregler:

  • Alle har et medansvar for, at lokaler, hvor fødevarer håndteres, holdes ordentlige og ryddelige, så hygiejnestandarden opretholdes
  • Hvis du ikke er korrekt påklædt eller håndtere råvarerne korrekt, kan du udelukkes fra køkkenundervisning

Download beklædningsreglement: Hent pdf