Praktik i udlandet

Drømmer du om at komme ud og opleve verden? Har du mod på at kaste dig ud i en ny kultur, et fremmed sprog og en ny hverdag? Så er praktik i udlandet måske noget for dig.

Derfor skal du tage praktik i udlandet

Praktik i udlandet er en fantastisk og udfordrende oplevelse, der giver dig en masse praktisk og personlig erfaring, du kan bruge i din fremtidige karriere. Mange danske arbejdsgivere efterspørger faktisk elever og færdiguddannede med erfaring fra udlandet.

Derudover skal du tage af sted fordi:

  • Opholdet giver mulighed for at opleve et andet land og begå sig i en fremmed kultur på daglig basis
  • Du udvikler dine sproglige kompetencer
  • Opholdet giver indsigt i andre arbejdsmetoder og -kulturer
  • Du udvikler selvstændighed og lærer at tage initiativ.

Du kan komme afsted på to måder

Praktik i udlandet kan lade sige gøre via PIU-ordningen. PIU står for praktik i udlandet, og ordningen giver mulighed for, at praktikophold i udlandet kan blive godkendt som en del af en dansk erhvervsuddannelse. Et PIU-ophold kan finde sted på to måder, afhængigt af om du udsendes af Hotel- og Restaurantskolen eller af en dansk arbejdsgiver:

Skoleudsendelse – hvis eleven ikke har dansk uddannelsesaftale

Udstationering – hvis eleven har en uddannelsesaftale med virksomhed i Danmark

Læs mere om skoleudsendelse og udstationering her

Du kan desuden læse mere om PIU-ordningen på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

Vores internationale koordinator kan hjælpe dig hele vejen

Hotel- og Restaurantskolens Internationale koordinator kan hjælpe dig med at finde en praktikplads i udlandet – og mulighederne er mange! Om du vil arbejde på en tjekket restaurant i London, en fransk restaurant med Michelin stjerner, et hot hotel i Island eller noget helt fjerde, så findes den rigtige praktikplads til dig.
Den Internationale koordinator formidler gerne kontakten mellem dig og praktikstedet eller kommer med råd til, hvordan du selv tager kontakt. Mens du er i praktik, står vi hele tiden til rådighed, uanset om det drejer sig om kommunikation med læremesteren, godkendelse af praktiktiden, hjemve, kontraktmæssige eller økonomiske forhold.
Så tøv ikke med at kontakte os – det er første skridt mod en oplevelse for livet!

Har du spørgsmål?
Så kontakt den internationale koordinator på Hotel- og Restaurantskolen