Gourmetslagter, grundforløb

Husk vores orienteringsdage, hvor du kan høre meget mere om skolen og vores forskellige uddannelser – se mere her

Elsker du god mad, og vil du helt tæt på råvarerne? Er du god til at vejlede og fortælle hvordan kødet skal tilberedes? Så begynd med et gourmetslagtergrundforløb og få styr på håndværket bag udskæringer, færdigretter og god kundeservice.

Slagtere i dag ender ikke kun ude i de små kvalitetsbutikker, men også på hoteller og restaurationer. Restauranterne laver selv deres charcuteri, opskærer hele dyr og finder nye og spændende udskæringer hele tiden, som de kan bruge til nye og spændende retter. Den udvikling har brug for dygtige hænder og funderet viden. Samtidig kan du naturligvis ikke kalde dig slagter uden at kunne dine klassikere: blodpølse, leverpostej, spegepølser, spegeskinker, osv., så det traditionelle håndværk ikke bliver glemt.

På uddannelsen kigger vi også ud over landets grænser: Vi arbejder med fermentering og tørring af pølser, lufttørrede skinker og laver patéer i alle afskygninger. Vi arbejder som udgangspunkt med hele dyr og skaber hurtigt et overblik over, hvilke tilberedninger de forskellige dele på dyret egner sig bedst til. Vi holder fast i de danske klassikere, men bruger både udenlandske traditioner og tidens tendenser som en selvfølge i undervisningen.

Vi klæder dig på til din fremtid som gourmetslagter ved at kigge fremad mod nye tendenser i gastronomien ved at skabe og dernæst genskabe klassiske retter, som man typisk vil finde i en slagterforretning. Vi leger med maden og stiller kritiske spørgsmål til alt fra molekylær gastronomi, sous-vide og fermentering til hvad forskellen er på økologisk og konventionelt kød og hvordan man slagter halal.

Tager du hele uddannelsen, har du mange muligheder for at få job efterfølgende. Som gourmetslagter arbejder du typisk i slagter- og fiskeforretninger, i de mange supermarkeders specialafdelinger, eller på små slagterier, der foretager slagtning af levende dyr fra de enkelte landmænd. Der er også mange gourmetslagtere som starter egen butik eller virksomhed.

Du kan blive klogere på uddannelsen og dens mange muligheder i filmen her:

Om opstart på gourmetslagtergrundforløbet

Første hold starter i august 2019. Uddannelsen varer i 20 uger.

Vær dog opmærksom på, at du kun kan tage grundforløbet til gourmetslagteruddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen. Men godt begyndt er halvt færdig  – vi hjælper dig selvfølgelig med at komme sikkert videre efter grundforløbet i den studieretning, du ønsker.