Gourmetslagter, grundforløb

Husk vores orienteringsdage, hvor du kan høre meget mere om skolen og vores forskellige uddannelser – se mere her

Elsker du god mad, og vil du helt tæt på råvarerne? Er du god til at vejlede og fortælle hvordan kødet skal tilberedes? Så begynd med et gourmetslagtergrundforløb og få styr på håndværket bag udskæringer, færdigretter og god kundeservice.

På grundforløbet til gourmetslagteruddannelsen bliver du præsenteret for både praktiske og teoretiske fag. Her får du en grundlæggende viden om slagtning samt partering og tilberedning af kød. Du lærer at genkende god kvalitet, så bøfferne i køledisken er saftige og møre. Desuden skal du lære kundeservice og god hygiejne, da kød hurtigt fordærves. Som gourmetslagter lærer du også at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser.

Som gourmetslagter arbejder du med at forarbejde slagtede dyr, dels ved grovopskæring, men også detailopskæring – det vil sige udskæring af forskellige typer kød. Kødet tilberedes fx ved rygning, saltning, stegning eller tilberedes til pålægsvarer. En vigtig del af dit arbejde går ud på at rådgive kunderne om tilberedningen af de udskæringer, der findes i køledisken.

Tager du hele uddannelsen, har du mange muligheder for at få job efterfølgende. Som gourmetslagter arbejder du typisk i slagter- og fiskeforretninger, i de mange supermarkeders specialafdelinger, eller på små slagterier, der foretager slagtning af levende dyr fra de enkelte landmænd. Der er også mange gourmetslagtere som starter egen butik eller virksomhed.

Du kan også blive klogere på uddannelsen og dens mange muligheder i filmen her:

Om opstart på gourmetslagtergrundforløbet

Første hold starter i januar 2018. Uddannelsen varer i 20 uger.

Vær dog opmærksom på, at du kun kan tage grundforløbet til gourmetslagteruddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen. Men godt begyndt er halvt færdig  – vi hjælper dig selvfølgelig med at komme sikkert videre efter grundforløbet i den studieretning, du ønsker.