Gourmetslagter, grundforløb

Sætter du pris på kød af høj kvalitet, og vil du lære at få de bedste produkter ud af det? Så start på gourmetslagter-grundforløbet og få styr på slagterhåndværket, udskæringer, kødkvalitet og dyrenes opvækst.

Grundforløbet fokuserer på det klassiske slagterhåndværk med udgangspunkt i råvarer af den højeste kvalitet. Vi arbejder kun med økologisk kød fra dyr, der har haft et godt liv.

Du kommer til at arbejde med hele dyr, så du får et overblik over, hvilke tilberedninger og produkter de forskellige dele på dyret egner sig bedst til.

Bliv den moderne slagter

Når du går på gourmetslagterforløbet, bliver du opdateret på de nyeste kødtrends. Du kommer til at lege med maden og lære om alt fra molekylær gastronomi, sous-vide til fermentering. 

Samtidig kommer du også til at eksperimentere og nyfortolke klassiske charcutterivarer som pølser i alverdens afskygninger, postejer og spegede produkter.

Det klassiske slagterhåndværk

Det er vigtigt, at du lærer at producere alle de gamle klassikere af høj kvalitet og får en fornemmelse af det stolte slagterhåndværk. 

Vi holder fast i de danske traditioner, men du lærer også om de udenlandske.

Hvad kan jeg så blive?

Som gourmetslagter arbejder du for eksempel i slagter- og delikatesseforretninger, i supermarkeders specialafdelinger eller på små slagterier. 

Der er rig mulighed for at arbejde på hoteller, restauranter eller storkøkkener, der laver deres eget charcuteri, opskærer hele dyr og finder nye og spændende udskæringer. 

Du bliver eksperten, der med overskud kan vejlede kunder om det bedste kød.

Du får også gode forudsætninger for at blive din egen chef og starte egen butik eller virksomhed.

Hvordan starter jeg?

 

Løn under uddannelse

Har du en uddannelsesaftale med en virksomhed, får du løn fra den dag, du begynder uddannelsen, uanset om du begynder med grundforløbet på skole, eller du begynder i praktik.

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området.

Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne ligger typisk mellem 9.500 kr. og 12.500 kr. om måneden og stiger for hvert år.

Adgangskrav

For at begynde på en erhvervsuddannelses grundforløb skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve
  • Du skal have fået mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du desuden være vurderet uddannelsesparat og have indsendt din studievalgsportfolio sammen med din ansøgning på optagelse.dk.

Hvis du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, opfylder du adgangskravene til en erhvervsuddannelse. Du skal dog altid have opfyldt din undervisningspligt.

Tilmeld dig her