Farverige bønner og bælgfrugter er en del af Rethink Food på Hotel- og Restaurantskolen.

Bælgfrugter i børnehøjde

Sprøde snacks, lune supper og hyggelige deller – lav mad med bælgfrugter, der giver fyldte maver og glade, sunde børn i institutionen.

Bælgfrugter i børnehøjde

Dette kursus er dit pas til et køkken sprængfyldt med magi, muligheder og et væld af lækre bælgfrugter. Du lærer om råvarernes spændende egenskaber, smage og farver, og du bliver inspireret til at eksperimentere med forskellige tilberedningsmetoder, der kan forvandle bønner, ærter og linser til bomber af velsmag.

I køkkenet vil vi eksperimentere og bruge bælgfrugter til at skabe en række forskellige teksturer; fra bløde puréer og varme retter til plantefarser og sprøde snacks – alt sammen tilpasset børns smagspræferencer og madvaner, så alle kan være med.

Med dette kursus får du fyldt din værktøjskasse med nye teknikker og ideer, der gør det nemmere at skabe skønne måltider, som nærer både krop og sjæl.

Du kan være med til at gøre en forskel i børnenes liv gennem madens magi, og vi kan ikke vente med at se, hvilke kreationer du vil bringe til bordet. Velkommen til en verden, hvor madlavning er leg, og hvert måltid et eventyr.

Målgruppe og udbytte:

Kurset er for dig, der er kostfaglig eneansvarlig i daginstitutioner eller andre, som arbejder med mad til børn i institutionsalderen.

Du kommer hjem med et solidt ernæringsfagligt grundlag for at arbejde med plantemad til børn. Derudover får du praktiske og konkrete ideer til, hvordan du skaber et grønnere køkken, som både er tilpasset en travl hverdag, jeres økonomiske virkelighed og børnenes madglæde.

Gå til tilmelding

Kom i gang

AMU-koder
20800
20873
Tilmeldingsfrist
07-11-2024
Startdato
07-11-2024
Slutdato
13-12-2024
Lokation
Valby
Varighed
5 dage
Pris
DKK 1040,00
Ledige pladser
9

Som deltager lærer du:

 • Basisviden om plantebaseret mad
  Så du ved, hvad plantebaserede retter til børn bør indeholde fra både et smags- og ernæringsperspektiv, samt hvordan måltider sammensættes og tilberedes.
 • Nye teknikker og færdigheder
  Så du kan lave mange forskellige spændende retter med planter, som børn kan forstå og holde af.
 • Brug af bælgfrugter
  Så du kan udvikle, forberede og tilberede et bredt udvalg af lækre deller, spreads og andre grønne elementer med danske, økologiske bælgfrugter i centrum.
 • Menuplanlægning
  Så du med et stærkt ernæringsfagligt grundlag kan planlægge sunde, lækre og planterige menuer specifikt med børn i daginstitutioner for øje.

Planteløftet: Grøn efteruddannelse til alle behov

Kurset her er en del af Planteløftet: En samling af skarpe AMU-kurser, der klæder dig på til at skabe grønnere måltider til børn i institutioner eller bredere målgrupper i kantiner og andre storkøkkener.

Kurserne varer 2-5 dage og har hver et skarpt fokus, så du kan efteruddanne dig i præcis det, du vil være bedre til inden for grøn madlavning - fra bælgfrugter til grønne snacks og mellemmåltider, smørrebrød, fermentering og meget mere.

Mangler der et kursus til jeres behov, så ræk ud til os. Vi kan også skræddersy kurser, så de passer til lige præcis jer.

Se også vores andre kurser om bæredygtighed og økologi. Fx tilbyder kurset Green Chef 10 dage med et bredere fokus, der samler flere af emnerne fra Planteløftets kurser.

Se alle vores kurser i bæredygtighed og økologi

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.

Nyttig viden om AMU-kurser

I Danmark har vi et unikt efteruddannelsessystem med gode muligheder for opkvalificering.

Efteruddannelse styrker både den enkelte medarbejders kompetencer og fremtid samt virksomhedens samlede professionalisme.

Hvem er AMU-kurser for?

AMU står for ‘arbejdsmarkedsuddannelse’, og retter sig mod faglærte og ufaglærte medarbejdere i private og offentlige virksomheder såvel som ledige og selvstændige erhvervsdrivende.

For at deltage i et AMU-kursus skal man have fast bopæl eller være beskæftiget i Danmark.

Kursisternes danskkundskaber skal være så gode, at de kan følge undervisningen på dansk. (Vi anbefaler Trin 3, niveau 4)

Tilmelding

Her fra siden linker vi direkte til tilmeldingen for hvert kursus på www.voksenuddannelse.dk Du logger på med en digital medarbejdersignatur, som kan bestilles på medarbejdersignatur.dk.

Når tilmeldingen er gennemført, modtager du en “kvittering” - gem den.

OBS: Husk tildeling af rettighederne ‘Ret til at administrere VEU kurser’ og ‘Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud’.

Hotel- og Restaurantskolen forbeholder sig ret til at aflyse et kursus, hvis der ikke er tilstrækkelig tilslutning.

Indkaldelse til kursus finder sted senest to uger før kursusstart.

Forløb

Medmindre andet er angivet, er undervisningen på vores dagkurser mellem klokken 08:20 - 15:44.

Aftenkurserne undervises med 6,06 time pr. aften imellem kl. 16.00-22.10.

Kurserne varer typisk to, tre, fem eller ti dage i ét stræk eller som splitkurser med f.eks. én dag om ugen i fem uger.

Kursusbevis

Pr. 2. januar 2020 er der indlagt en prøve den sidste dag, på alle AMU-kurser. Nogle har skriftlige prøver, andre har ikke.

Der kan kun udstedes AMU-bevis til en deltager, der har bestået prøven. Hvis deltageren ikke består prøven, har deltageren ret til en omprøve.

Klager over forhold ved prøver skal indgives skriftligt og være begrundet, senest 10 hverdage efter bedømmelsen er modtaget.

For ledige

Er du ledig og vil deltage på et AMU-kursus, skal du være opmærksom på følgende:
Har du ret til 6-ugers jobrettet uddannelse, kan du tilmelde dig via mail til kursus@hrs.dk.

Her skal du oplyse, hvilke kurser du ønsker at deltage i samt personlige oplysninger. Vi fremsender de relevante blanketter til dig, som skal godkendes af henholdsvis din a-kasse og dit jobcenter, og jobcenteret skal dernæst sende betalingstilsagn til skolen.

Er du kontanthjælpsmodtager eller på revalidering, skal du via kommunen/jobcentret have lavet en uddannelsesplan og godkendt kurserne, du ønsker at deltage i.
Kommunen/jobcenteret skal dernæst sende betalingstilsagn til skolen.

Du er ikke optaget på kurset, før skolen har modtaget det godkendte betalingstilsagn fra jobcentret.

Pris

For beskæftigede er deltagerbetalingen fastsat i Undervisningsministeriets takstkatalog. Beløbet for 2024 ligger på 208 kr. pr. dag afhængig af kursustype.

Er du i tvivl om noget ift. priser, er du velkommen til at kontakte skolens kursusafdeling for mere info.

Pris for deltagere med videregående uddannelse

Hvis man har afsluttet en videregående uddannelse, skal man betale fuld pris for kurset.

Tillægspris

På nogle af kurserne kan der være tillægspriser i forbindelse med særlig tilrettelæggelses- og afholdelsesform. Det fremgår under beskrivelsen af det enkelte kursus på www.voksenuddannelse.dk.

Pris ved udeblivelse

Ved udeblivelse på første kursusdag eller ved framelding senere end seks hverdage før første kursusdag, må skolen opkræve en afgift.

Under visse omstændigheder kan arbejdsgiveren fritages for at betale afgiften.

Godtgørelse og tilskud

VEU-godtgørelse

Satsen for VEU-godtgørelse svarer til 100 procent af den højeste dagpengesats. Du kan se de aktuelle dagpengesatser på bl.a. 3F's hjemmeside.

På www.voksenuddannelse.dk kan virksomheden søge VEU-godtgørelse til medarbejdernes AMU-kurser.

Det er også muligt at søge befordringstilskud i den samme ansøgningsblanket. Få intro til VEU-godtgørelse på uddannelsesguiden.dk eller på veug.dk, hvis du vil dybere i detaljen.

Kursister, der er berettigede til VEU-godtgørelse:

– Beskæftigede lønmodtagere.
– Selvstændige erhvervsdrivende.

Kursister, der ikke er berettigede til VEU-godtgørelse:

– Personer i skånejob med løntilskud.
– Personer under uddannelse eller i praktik.
– Kontanthjælpsmodtagere/personer under revalidering.
– Personer med en videregående uddannelse.
-Forsikrede ledige med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.

Tilskud fra kompetencefonde

Virksomheder har fra 1. januar 2009 fået mulighed for at søge tilskud til ansattes selvvalgte kurser og uddannelser i de nye kompetencefonde.

Det er virksomheden eller medarbejderen, der søger om tilskuddet. Der kan søges tilskud, hvis man indbetaler til Hotel- , Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond.

Medarbejderen, der søges for, skal have været ansat i virksomheden i ni måneder.

Ansøgningsskema og nærmere information kan findes på www.kompetencefonde.dk

Hjælpemidler og støttemuligheder

Har du udfordringer med at læse og skrive, eller har du på anden vis brug for særlige hjælpemidler eller støtte for at kunne gennemføre et AMU-kursus? Så skriv til studievejledning@hrs.dk så snart, du har tilmeldt dig kurset. Derefter tager vores Studievejledning kontakt til dig hurtigst muligt.

Kost og logi

Du skal selv booke et værelse på det hotel, hvor du vil bo.

Der afregnes tilskud til kost og logi pr. dag på maks. kr. 550,00.

For at søge om tilskud til kost og logi, skal du gå ind på SDBF's hjemmeside www.sdbf.dk og vælge Hotel- og Restaurantskolen. Herefter logge ind med eget NEM-id, og herfra følge vejledningen, for at udfylde den elektroniske blanket.

Der udbetales kun tilskud til kost og logi ved vedhæftning af gyldig dokumentation i form af boner, regninger eller kvitteringer, hvor dato og købssted skal fremgå. Der ydes kun tilskud til kosten i forbindelse med logi.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

 • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
 • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
 • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
 • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
 • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

;

Kom i gang

AMU-koder
20800
20873
Tilmeldingsfrist
07-11-2024
Startdato
07-11-2024
Slutdato
13-12-2024
Lokation
Valby
Varighed
5 dage
Pris
DKK 1040,00
Ledige pladser
9