Plantepower til smør-selv-dagen
Smør-selv-dagen er en fast del af måltidskulturen for børn i offentlige institutioner. Men hvordan tænker vi flere rødder, bælgfrugter og andre lækre grøntsager ind i pålægget, så det bliver nemt og indbydende at få mere plantemad og mindre kødpålæg på ungernes rugbrødsmadder?
På kurset her dykker vi ned i, hvordan du tryller god, grøn proteinkvalitet frem til smør-selv-dagen, som både børn og pædagogisk personale har mod på at spise, og som er overkommeligt at lave i køkkenet.
Du lærer teknikker og metoder, som gør dig i stand til fx at lave lækre, plantebaserede spreads, farser og andet pålæg, som både børn og voksne vil elske. Udover at være klimavenligt, er planteriget nemlig også både sundt, nærende og drønlækkert!
MÅLGRUPPE OG UDBYTTE
Kurset er for dig, der er kostfaglig eneansvarlig i daginstitutioner eller for andre, som arbejder med mad til børn i institutionsalderen.
Efter kurset kommer du hjem med et stærkt ernæringsfagligt grundlag for at arbejde med plantemad til børn. Derudover får du praktiske og konkrete ideer til, hvordan du skaber et grønnere køkken, som både er tilpasset en travl hverdag, jeres økonomiske virkelighed og børnenes madglæde.