Snacks og mellemmåltider med sunde planter

Gentænk kager, barer, brød og andre snack-klassikere med fokus på både sundhed, grønne sæsonråvarer – og masser af velsmag.

Snacks og mellemmåltider med sunde planter

Den lille sult har det med at sniger sig ind til pauser, møder og festlige lejligheder. Samtidig har mange et ønske om at leve sundere og kæmper med de daglige fristelser fra kager og andre kalorietunge snacks på arbejdet. 

På kurset her kan du lære at komme både sult og sundhed i møde med nye teknikker og metoder, hvor planterne er i fokus. Lær at lave friske greenies, søde kager og salte snacks, der tilfredsstiller snack-sulten uden at gå på kompromis med sundheden. 

Med andre ord: Vi forener planterne med pauseglæderne. 

Vi vil fokusere på at udvikle lækre, sprøde barer, fyldige smagfulde drikke, samt brød og kager, der kombinerer sensorisk nydelse med ernæringsrigtig mæthed. Ved at inddrage ingredienser som bælgfrugter, korn, kerner og tofu sikrer vi, at opskrifterne ikke kun smager godt, men også bidrager til en sundere og mere klimavenlig livsstil. 

Målgruppe og udbytte:

Kurset er for dig, der arbejder i en personalekantine eller -café eller arbejder i en anden form for storkøkken.

Du kommer hjem med masser af inspiration, teknikker og fornyet planteenergi til sammensætningen af snacks, små måltider og drikkevarer i storkøkkenet. Alt sammen med planter i centrum og med fokus på velsmag, resurseoptimering og bæredygtighed. 

Gå til tilmelding

Som deltager lærer du:

  • Basisviden om plantebaseret mad
    Så du ved, hvad plantebaserede retter bør indeholde fra både et smags- og ernæringsperspektiv, samt hvordan måltider sammensættes og tilberedes.
  • At lave friske, fyldige drikkevarer
    Fulde af grøn velsmag og næring, der giver masser af energi til arbejdsdagen.
  • Nye teknikker og færdigheder
    Så du kan lave både salte og søde snacks af al slags frugt og grønt.
  • Brug af bælgfrugter
    I det søde køkken, i snacks og i småretter til den hurtige sult.

Planteløftet: Grøn efteruddannelse til alle behov

Kurset her er en del af Planteløftet: En samling af skarpe AMU-kurser, der klæder dig på til at skabe grønnere måltider til børn i institutioner eller bredere målgrupper i kantiner og andre storkøkkener.

Kurserne varer 2-5 dage og har hver et skarpt fokus, så du kan efteruddanne dig i præcis det, du vil være bedre til inden for grøn madlavning - fra bælgfrugter til grønne snacks og mellemmåltider, smørrebrød, fermentering og meget mere.

Mangler der et kursus til jeres behov, så ræk ud til os. Vi kan også skræddersy kurser, så de passer til lige præcis jer.

Se også vores andre kurser om bæredygtighed og økologi. Fx tilbyder kurset Green Chef 10 dage med et bredere fokus, der samler flere af emnerne fra Planteløftets kurser.

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.

;