Ernæringsassistent

Husk vores orienteringsdage, hvor du kan høre meget mere om skolen og vores forskellige uddannelser – se mere her

Gør en forskel med din viden om mad og mennesker

Hjælp andre med at forbedre livskvaliteten via din madlavning. Som ernæringsassistent kan du både sørge for næringen og nydelsen ved det gode måltid.

Klog på kost – og praktisk i køkkenet

ernaeringsassistent bager kogebog

Hvordan kan du være med til at hjælpe en professionel sportsudøver med at præstere sit bedste ved at tilbyde en optimal kost?

ret-ernaeringsassistent-kogebog-euxEller hvordan hjælper du en ældre borger eller en syg med at få sin appetit og styrke tilbage? Eller sammensætter måltider til børn, så de har de bedste forudsætninger for en fortsat god og sund udvikling?

På uddannelsen opnår du den nødvendige viden til at sikre alle dine målgruppers ernæringsmæssige behov. Samtidig lærer du et sikkert håndværk så du selv rent praktisk kan tilberede de velsmagende og optimale måltider til dine målgrupper – og dermed gøre en grundlæggende og livsvigtig forskel gennem glæden ved at spise.

Karriereveje som ernæringsassistent

Mulighederne er mange som ernæringsassistent, da mennesker er så forskellige.

Måske drømmer du om at arbejde med ernæring i et sports- og sundhedsperspektiv. Det kan også være, at du drømmer om at arbejde på et hospital eller plejehjem, et hjem for handikappede med tygge- og synkebesvær, eller også finder du vej til en børneinstitution eller en uddannelsesinstitution.

Kost & Ernæringsforbundet har lavet en række fine film om uddannelsen, som du kan se her.

Videreuddannelse

Du har også mulighed for at videreuddanne dig til for eksempel diætist eller tage andre videregående uddannelser med fokus på fødevarer og ernæring. Særligt, hvis du vælger EUX-Ernæringsassistent fra begyndelsen af din uddannelse. Med EUX’en kan du nemlig kombinere din erhvervsuddannelse med gymnasiale fag, som giver dig endnu bedre springbræt til at læse videre.

Du kan også efteruddanne dig på eksempelvis lederuddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen eller videreuddanne dig til serviceøkonom på Cphbusiness.

Optagelse

Fra 1.1.2018 er uddannelsen til Ernæringsassistent omdannet til en kvoteuddannelse. Det vil sige, at vi maximalt kan optage 60 elever uden en forudgående uddannelsesaftale på Grundforløb 2 i alt i 2018.

For at sikre at alle elever som starter, kan gennemføre uddannelsen, stiller vi derfor ekstra krav til optagelse på skolen:

  • En motiveret ansøgning
  • En uddybende samtale
  • En intern sprogtest
  • Dokumentation for at du aktivt har søgt efter praktikplads.

Skolen vælger de bedst kvalificerede ansøgere ud fra ovennævnte kriterier. Der er derfor ingen garanti for, at du får en kvoteplads, selvom du søger.

Elever med en praktikplads kan optages på Grundforløb 2 uden om kvoterne.

Uddannelsens varighed