Ernæringsassistent

Gør en forskel med din viden om mad og mennesker

Hjælp andre med at forbedre livskvaliteten via din madlavning.

Som ernæringsassistent kan du både sørge for næringen og nydelsen ved det gode måltid.

Hør hvorfor vores elever Annika og Lars læser til ernæringsassistent

Klog på kost – og praktisk i køkkenet

Hvordan kan du være med til at hjælpe en professionel sportsudøver med at præstere sit bedste ved at tilbyde en optimal kost?

Eller hvordan hjælper du en ældre borger eller en syg med at få sin appetit og styrke tilbage? Eller sammensætter måltider til børn, så de har de bedste forudsætninger for en fortsat god og sund udvikling?

På uddannelsen opnår du den nødvendige viden til at sikre alle dine målgruppers ernæringsmæssige behov.

Samtidig lærer du et sikkert håndværk så du selv rent praktisk kan tilberede de velsmagende og optimale måltider til dine målgrupper – og dermed gøre en grundlæggende og livsvigtig forskel gennem glæden ved at spise.

Du får også viden om bæredygtighed, og hvordan vi konkret kan blive bedre til at undgå madspild.

Karriereveje som ernæringsassistent

Mulighederne er mange som ernæringsassistent. Måske drømmer du om at arbejde med ernæring i et sports- og sundhedsperspektiv.

Det kan også være, at du drømmer om at arbejde på et hospital eller plejehjem, et hjem for handikappede med tygge- og synkebesvær, eller også finder du vej til en børneinstitution eller en uddannelsesinstitution.

Du har også mulighed for at videreuddanne dig til diætist eller tage andre videregående uddannelser med fokus på fødevarer og ernæring. Særligt, hvis du vælger EUX-Ernæringsassistent.

Med EUX’en kan du nemlig kombinere din erhvervsuddannelse med gymnasiale fag, som giver dig bedre muligheder for at læse videre.

Du kan efteruddanne dig på lederuddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen eller videreuddanne dig til serviceøkonom på Cphbusiness.

Uddannelsens varighed

Tilmeld dig her