Gastronom med speciale i smørrebrød og catering

Husk vores orienteringsdage, hvor du kan høre meget mere om skolen og vores forskellige uddannelser – se mere her

Smørrebrødsjomfru og cater i én uddannelse

Med en uddannelse som gastronom med speciale i smørrebrød og catering, får du ligesom kokken en bred vifte af fremtidsmuligheder inden for gastronomiens verden. Dit håndværk giver mange forskellige jobmuligheder som smørrebrødsjomfru og cater herhjemme, og du kan også sagtens tage uddannelsen og dine kompetencer med dig til udlandet.

PROFILFOTO-smoerrebroed-cater

 

En uddannelse med speciale i smørrebrød og catering er for dig, der interesserer dig for smag, råvarer, råvarernes sammensætning, konsistens og farver – og så vil du gerne kæle for dine spisende gæster med retter i flot udseende og anretning.

Meget mere end en rugbrødsmad

Som elev med speciale i smørrebrød og catering får du et godt stykke af vejen samme undervisning som på kokkeuddannelsen. Som specialist i smørrebrød og catering arbejder du dog mere med de kolde og lune anretninger, men kommer både omkring det klassiske, danske frokostkøkken såvel som moderne madlavning.

Smørrebrød og catering på Hotel- og RestaurantskolenUddannelsen som gastronom med speciale i smørrebrød og catering kombinerer det bedste fra de to retninger. Du får styr på det praktiske hele vejen rundt i køkkenet, så du både kan arbejde selvstændigt og let indgå i køkkenteamet, og så bliver du dygtig til at præsentere din velsmagende mad innovativt og indbydende.

På uddannelsen lærer du blandt andet om:

  • Indkøb
  • Tilberedning
  • Servering
  • Afrydning og rengøring
  • Hygiejne og kontrol af råvarer

Og så bliver du ekspert i at lave de lækreste anretninger, hvad end det er til den lille, lækre frokosttallerken, eller festfadet til mange gæster.

En karriere som smørrebrødsjomfru og cater

Du drømmer måske om at åbne din egen smørrebrødsrestaurant, cateringvirksomhed, café eller delikatesseforretning? Det kan også være, du gerne vil kunne lave mad til store selskaber og være festens helt, der bærer maden ind? Eller måske vil du arbejde i en hyggelig frokostrestaurant? Mange virksomheder har også brug for folk som dig til at sørge for lækker frokost i kantinen.

Uanset hvad du drømmer om, er vores uddannelse den rigtige for dig. Uddannelsen giver dig desuden gode muligheder, hvis du drømmer om at arbejde på havet, hvad end det er på en færge i Danmark eller på et cruise-skib, der sejler verden rundt.

Videreuddannelse

Du kan sagtens videreuddanne dig efter din uddannelse til smørrebrødsjomfru og cater. Ser du dig selv som en fremtidig leder inden for hotel- og restaurationsbranchen, så har du allerede god, praktisk og konkret erfaring med din uddannelse som gastronom med speciale i smørrebrød og catering, som du kan bygge videre på med en efteruddannelse i ledelse. Du kan eksempelvis efteruddanne dig på lederuddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen eller videreuddanne dig til serviceøkonom på Cphbusiness.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen som smørrebrødsjomfru og cater varer sammenlagt tre år og seks måneder (inklusiv praktik). Få et overblik over uddannelses forløb her: