Kulturnatten på Hotel- og Restaurantskolen

Kulturnatten er som altid en meget vigtig begivenhed for Hotel- og Restaurantskolen. Derfor har vi i år kræset ekstra meget for smagsløg og nysgerrighed.

Vi inviterer til seks sanselige events, der indebærer lækker mad, nobel opvartning, insidertips og sågar lidt drabelighed! 

Vores dygtige elever sørger for en helstøbt aften. Da Hotel- og Restaurantskolen fokuserer på værtsskab og gastronomi, er det gennemgående temaer på tværs af de forskellige begivenheder. 

Turist i egen hovedstad: Opsøg byens gemte skatte

Vores receptionistelever er de bedste eksperter med viden om, hvor i København der er smukke ting at se på, lækker mad og drikke at indtage, og hvor der er sjove aktiviteter. 

Der er en concierge-desk, hvor eleverne gladeligt deler tips ud til både børnefamilier, hipsters og det ældre ægtepar – og alle ind imellem. Og så kan de også hjælpe med gode tips til efterårsferien.

Celina

Kram din kål – basis fermenteringsworkshop 1.0

Hvad er fermentering? Hvordan bruger vi naturligt forkomne mikroorganismer til vores fordel, så vi kan konservere og ikke mindst forædle vores råvarer?

Du kommer vidt omkring og hører om forskellige måder at fermentere – og ikke mindst smage på en masse spændende produkter. Du skal også selv have klørene i kålen og kramme kål til kraut, som du bagefter kan tage med hjem og passe på.

Workshoppen er præsenteret af både elever og ansatte på Hotel– og Restaurantskolen.

Streetfood – et udendørs marked med kød på

Skolens udendørsarealer danner i år rammen for et rustikt madmarked.

Under åben himmel og over ild laver vi helstegt pattegris og griller andre typer kød, som bliver serveret sammen med lokale sæsonbetingede råvarer, der hovedsageligt er økologiske.

Vores elever sørger også for, at din søde tand bliver fodret med dejlig kage og dessert.

Fra æblerov til share food

Vores 10.-klasseelever byder i år på en hyggelig middag i sand share food-ånd på rundborde og i godt selskab. Eleverne laver og serverer to veltilberedte måltider, hvor danske råvarer er i centrum.

Især æbler kommer til at fylde en masse, og eleverne tager på æblerov inden Kulturnatten for at finde de bedste æbler til måltidet.

Alle råvarerne tager derudover højde for sæson og er overvejende økologiske. 

Humlen ved det hele er god øl (og mad) (Udsolgt)

Denne smagning er for alle, der elsker god øl, uanset om det er i bar mave på Nyhavn eller på et fancy mikrobryggeri på Vesterbro.

Vi serverer fem glas øl (20 cl) og fem snacks, der nøje er udvalgt for at give den bedste smagssammensætning. Imens fortæller vi om øltyper, ølhistorie og om koblingen mellem øl og mad for at opnå den bedste sensorik.

Fine dining-forkælelse i flot restaurant (Udsolgt)

Kan du lide at blive kræset for? At en madoplevelse og klassisk værtskab bliver til en kollektiv kunstart? Vil du møde fremtidens bedste tjenere og kokke, inden de indtager verdens bedste restauranter? 

Vores tjenerelever vil demonstrere det, de har lært, mens kokkeeleverne vil præstere deres ypperste i køkkenet.

Først vil tjenerne servere velkomstdrinks og snacks. Derefter vil kokkeeleverne byde på en lækker tre-retters menu (forret, hovedret og dessert). Tjenerne vil løbende servere et glas vin til hver ret.

Det er samtidig en oplagt mulighed for at se vores nye, flotte restaurant!

Liget i laboratoriet – retsmediciner for en aften (Udsolgt)

Der er skruet helt op for uhyggen på Det Naturvidenskabelige Gymnasium, hvor du skal være med til at opklare et mord. Vi har et lig, men vi ved ikke, hvad eller hvem der slog vores mordoffer ihjel, og vi går derfor i vores laboratorium for at opklare mordet.

Vi anvender naturvidenskabelige metoder – og god gammeldags logik!

Yderligere information og tilmelding

Billetsalget starter onsdag den 2. oktober klokken 12:00.

Tilmeld dig og læs mere om tidspunkter og priser.