Restaurant Virketrang har… virketrang!

Hotel- og Restaurantskolen er sammen med borgere i Tingbjerg med til at skabe Restaurant Virketrang, som åbner op hver onsdag klokken 18 i en nedlagt institution i Tingbjerg. 

Det er et projekt, hvor vi sammen med de lokale har en restaurant med social madlavning og det fælles måltid som omdrejningspunkt.

Men på grund af coronavirus kan vi ikke mødes og lave maden, som vi ellers ville have gjort.

Derfor må vi være opfindsomme, så vi stadig kan lave god mad og spise sammen. Vi tænker nemlig, at der alligevel kan komme nogle opfindsomme og smagfulde retter ud af de benspænd, vores nuværende omstændigheder bringer med sig.

Onsdag den 27. maj inviterer vi folk til at komme og være med til at lave mad derhjemme, som vi spiser sammen.

Tre-retters menu på fransk

Hotel- og Restaurantskolen har dikteret det franske tema, og vores skolepraktikelever har skitseret aftenens tre-retters menu i form af en forret, en dessert og en hovedret.

Skolepraktikeleverne står for hovedretten, de unge fra Højskole uden Mure finder på forretten, og desserten bliver sammensat af kvinderne fra Tingbjerg Kulturhus.

Under hele forløbet vil skolepraktikeleverne stå til rådighed som mentorer for de unge i Højskole uden mure og kvinderne fra Tingbjerg Kulturhus.

Råvarekasser, opskrifter og dejlig mad

Eventen starter med, at borgerne kommer forbi Restaurant Virketrang den 27. maj og henter en råvarekasse med opskrifter i og med links til videoer, hvor de kan se, hvordan de kan gøre. 

Derefter er det op til dem at komme med deres bud på den tre-retters menu. Så der er alletiders mulighed for, at borgere i Tingbjerg kan komme med deres egne versioner af de tre retter. 

Til sidst får alle fornøjelsen af at sætte tænderne i de dejlige retter, både sammen og hver for sig på én og samme tid. 

Et stærkt samarbejde

Restaurant Virketrang bliver drevet af Hotel- og Restaurantskolen, og den er kommet til verden i samarbejde med adskillige parter.

Steno (sundhedsfremme med fokus på diabetes), Den Boligsociale Helhedsplan i Tingbjerg og Utterslevhuse er faste partnere i projektet.

Og så er Højskole uden mure, Tingbjerg Kulturhus, Svanholm Gods og Lidl alle med til at gøre den 27. maj til en helt særlig dag

Læs mere her om dagen her.