Optagelse på EUX

Adgangskrav til EUX

For at søge optagelse på EUX, skal du have genneført en 9.- eller 10. klasse eller tilsvarende.

Du skal have bestået med karakteren 02 i dansk og matematik.

  1. Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, starter du direkte på grundforløb 1 (du kan starte op til et år efter afsluttet 9. eller 10. klasse).
  2. Starter du senere end et år efter du er gået ud af 9. eller 10. klasse, begynder du direkte på grundforløb 2.
    For at starte på 2. del af grundforløbet skal du have bestået flg. grundfag på C-niveau:
  • dansk
  • samfundsfag
  • engelsk

Fagene kan du have bestået på et tidligere uddannelsesforløb som for eksempel 1.g et andet sted.

Rækker dine karakterer ikke, eller trænger du til at friske fagene op? Så kan du opkvalificere dig på eksempelvis VUC før eller imens du tager grundforløbets 2. del.

Du kan f.eks. tage et intensivt forløb på 15 uger, der klæder dig på til at søge ind på en erhvervsuddannelse. Hent folder om forløbet her.

Hotel- og Restaurantskolen samarbejder med KVUC om opkvalificering. Du kan læse mere om mulighederne på KVUC’s hjemmeside.

Videre forløb

På grundforløb 2 beslutter du, om du vil fortsætte med en EUX eller en af de almindelige erhvervsuddannelser.

På hovedforløbet på EUX veksler du mellem et halvt år i praktik og et halvt år på skolen. I undervisningen har du meget mere teori, da fagene er på gymnasialt niveau.

Ud over det almindelige erhvervsuddannelsesbevis får du et EUX-bevis med karakterer.

Du skal være glad for at læse og lære

Da undervisningen på EUX er på gymnasialt niveau i nogle fag, er det vigtigt at være studieparat og klar til at knokle med lektier og afleveringer. Du skal gennemføre gymnasiale fag på både A- og B-niveau for at få dine studiekompetencer på gymnasialt niveau. Samtidig skal du nyde at arbejde praktisk og kreativt i køkkenet.

Praktik

Du behøver ikke have en aftale om praktikplads, inden du starter på EUX-uddannelsen. Grundforløbet foregår nemlig på selve skolen. Men når du skal fortsætte til hovedforløbet, skal du have en praktikplads. Skulle du få problemer med at finde praktik i tide, har du heldigvis mulighed for at komme i skolepraktik i Hotel- og Restaurantskolens eget praktikcenter.

Tilmelding

Tilmelding til EUX-uddannelsen kan du lave online på optagelse.dk