Følg med i fire kvinders liv og drømme i ny serie
Hvordan er det at være kok i 2023? Er det mandsdomineret og benhårdt, eller er der også plads til kvinder med passion, drømme og kernefamilie?
Kom til Infodag den 25. januar: Oplev skolen, snak med undervisere, og bliv klogere på vores uddannelser - læs mere og tilmeld dig.
Hvordan er det at være kok i 2023? Er det mandsdomineret og benhårdt, eller er der også plads til kvinder med passion, drømme og kernefamilie?
Det har vi spurgt fire af branchens unge kvinder om. I serien Kokkeliv tager de dig med tæt på kokkelivet fra deres perspektiv.
Kvinderne har holdt kameraet selv og filmet deres drømme, successer, udfordringer og overvejelser undervejs som kokkeelev eller nyuddannet kok.
Fra Hanstholm til Barcelona - og hjem til to børn
Kokkeliv kommer omkring forskellige virkeligheder i livet som kok - fra en spontant åbnet fiskerestaurant i Vestjylland til Michelin-stjerner i Barcelona.
Fra en mors kamp for at balancere et ambitiøst arbejdsliv med skæve arbejdstider, når man også har to små børn derhjemme. Til passionen for at definere kokkerollen på en ny måde og lysten til at videreuddanne sig.
I seriens fire afsnit kan du møde:
Målet er flere kvinder på kokkeuddannelsen
Målet med kampagnen er at vise den mangfoldighed af mennesker og muligheder, som kokkeuddannelsen byder på.
Og så er serien opstået på den lidt kedelige baggrund, at der er færre kvinder end mænd, der vil være kokke.
Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening ligger kønsfordelingen blandt kokke - både faglærte og ufaglærte - på 65 procent mænd og 35 procent kvinder.
På Hotel- og Restaurantskolens gastronomuddannelser (kok og smørrebrød/cater) optager vi normalt en tredjedel kvinder.
Men når vi ser på antallet af kvinder, som færdiggør uddannelsen med et svendebrev, svinder kvindernes andel ind til en fjerdedel.
Og det vil vi på skolen gerne ændre, så flere kvinder får lyst til at tage og bruge uddannelsen.