Kok

Husk vores orienteringsdage, hvor du kan høre meget mere om skolen og vores forskellige uddannelser – se mere her

Internationale jobmuligheder som kok

Med kokkeuddannelsen ligger verden åben for dig: Du får ikke alene en bred vifte af jobmuligheder inden for gastronomi og fødevarer. Som kok får du også en uddannelse, som du kan tage med dig på din rejse ud i verden – både under og efter din uddannelse.

Fra stjernekok til produktudvikler

groent-ret-SOEBMåske drømmer du om at blive den næste Michelin-kok? Måske vil du gerne starte din egen restaurant, café eller bed and breakfast? Måske vil du gerne arbejde i en stor kantine, en international hotelkædes restaurant eller måske vil du gerne arbejde med produktudvikling inden for fødevareindustrien eller som gastronom i forbindelse med børn, unge eller uddannelse?

Uanset hvad du drømmer om, er kokkeuddannelsen det rigtige sted at starte. På Hotel- og Restaurantskolens kokkeskole i København har du en lang række spændende muligheder. Du kan desuden vælge at dygtiggøre dig inden for sundhed, økologi og bæredygtighed, som vi allerede arbejder målrettet med, og skabe din fremtidige karriere her.

Du har en passion for håndværket og du trives med både at kunne nørde og være kreativ med dine råvarer og på andre tidspunkter at skulle arbejde under pres for at levere inden for en kort tidsfrist. Uanset dine drømme, så interesserer du dig for smag, konsistens, mundfølelse, farver, udseende, råvarer og sammensætningen af alle elementerne til den gode spiseoplevelse.

PROFILFOTO-kok-koekken

Specialisering og videreuddannelse inden for gastronomi

Måske vil du gerne videreuddanne dig med henblik på at blive fremtidens leder, konsulent eller underviser inden for hotel- og restaurationsbranchen? Måske bliver du bidt af en niche og vælger at specialisere dig i bestemte emner som sæson og bæredygtighed, salg og produktbranding, kvalitetsstyring, økologi, ressourceoptimering eller madspild?

Mulighederne på vores kokkeskole er mange, og du kan i høj grad selv styre, i hvilken retning du ønsker at tage din kokkeuddannelse. Du kan også efteruddanne dig på lederuddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen eller videreuddanne dig til serviceøkonom på Cphbusiness.

Hvordan bliver man kok?

For at blive kok skal du igennem et uddannelsesforløb bestående af praktisk og teoretisk undervisning og en række praktikforløb. Kokkeuddannelsen varer sammenlagt fire år og tre måneder (inklusiv praktikforløb). Få et overblik over uddannelsens forløb her: