Kok

Internationale jobmuligheder som kok

Med kokkeuddannelsen ligger verden åben for dig: Du får ikke alene en bred vifte af jobmuligheder inden for gastronomi og fødevarer.

Som kok får du også en uddannelse, som du kan tage med dig på din rejse ud i verden – både under og efter din uddannelse.

Danmark og især København er samtidig blevet verdensberømt for gode restauranter og gastronomi af højeste kvalitet.

Det internationale er kommet hertil, så der er også rig mulighed for at udleve dine globale drømme i din egen baghave!

Mød vores kokkeelev Matilde og hør meget mere om uddannelsen:

Fra stjernekok til produktudvikler

Måske drømmer du om at blive den næste Michelin-kok? Måske vil du gerne starte din egen restaurant, café eller bed and breakfast?

Måske vil du gerne arbejde i en stor kantine, en international hotelkædes restaurant, eller måske vil du gerne arbejde med produktudvikling inden for fødevareindustrien eller som gastronom i forbindelse med børn, unge eller uddannelse?

Uanset hvad du drømmer om, er kokkeuddannelsen det rigtige sted at starte.

Du bliver kreativ og kvalitetsbevidst

Du kan vælge at dygtiggøre dig inden for sundhed, økologi og bæredygtighed, som vi allerede arbejder målrettet med.

Du har en passion for håndværket, og du trives med både at kunne nørde og være kreativ med dine råvarer og på andre tidspunkter at skulle arbejde under pres for at levere inden for en kort tidsfrist.

Uanset hvad dine drømme er, så interesserer du dig for smag, konsistens, mundfølelse, farver, udseende, råvarer og sammensætningen af alle elementerne til den gode spiseoplevelse.

 

Det er fantastisk at møde folk, som deler den samme passion. Det har givet mig en masse muligheder og gode kontakter. 

Jeg har fået en kærlighed og respekt for råvarer, og skolen er langt fremme i at passe på madspild og sortere affald. 

–  Sif Gabriela, kok.

 

Du kan blive din egen chef

I hotel- og restaurationsbranchen åbner der konstant nye lækre restauranter af alle arter. Hvorfor ikke blive den, der åbner det nye spændende sted, der adskiller sig fra de andre?

Det kan også være, at du stræber efter at blive køkkenchef, så du kan sætte dit helt eget præg på din arbejdsplads, uanset om det er en restaurant, et hotel eller kantine?

Du kan være den, der er rustet til at påtage dig lederrollen, gå forrest og vise dine kollegaer, hvordan det hele skal gøres!

Specialisering og videreuddannelse inden for gastronomi

Måske vil du gerne videreuddanne dig med henblik på at blive fremtidens leder, konsulent eller underviser inden for hotel- og restaurationsbranchen? Måske bliver du bidt af en niche og vælger at specialisere dig i bestemte emner som sæson og bæredygtighed, salg og produktbranding, kvalitetsstyring, økologi, ressourceoptimering eller madspild?

Mulighederne på skolen er mange, og du kan i høj grad selv styre, i hvilken retning du vil gå.

Du kan også efteruddanne dig på lederuddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen eller videreuddanne dig til serviceøkonom på Cphbusiness.

Du kan også uddanne dig til gastronom med speciale i smørrebrød og catering her på skolen.

PROFILFOTO-kok-koekken

Hvordan bliver jeg så kok?

For at blive kok skal du igennem et uddannelsesforløb bestående af praktisk og teoretisk undervisning og en række praktikforløb.

Kokkeuddannelsen varer sammenlagt fire år og tre måneder (inklusiv praktikforløb).

Få et overblik over uddannelsens forløb her:

Klar til at tilmelde dig?

Vil du vide mere?