Receptionist

Bliv en uundværlig ekspert i god service

Som receptionist er du den første gæsten møder, og du er virksomhedens ansigt udadtil.

Du er en vigtig nøgleperson, der får dagen til at køre på skinner for folk omkring dig, når du klarer alle de forskellige ønsker og krav, som gæster og kunder måtte komme med. Med et smil og god service hjælper du andre trygt videre.

Hvis du har færdiggjort en gymnasial uddannelse, kan du tage et kortere grundforløb på 12 uger.

Bred dannelse og menneskekontakt

Receptionisten er en central servicefunktion og ofte bindeledet mellem eksempelvis hotellets forskellige afdelinger – men også kontakten til lufthavn, turistbureauer, billetbureauer m.m. Du har godt kendskab til seværdigheder og kulturen i dit lokalområde, og du er god til at lytte og forstå, hvilke forskellige behov og ønsker, dine gæster søger opfyldt.

Service/gæstebetjening, sprog, kommunikation og koordinering er en stor del af din hverdag, og du trives med at jonglere alle dine forskellige opgaver og samtidig have et stort fokus på, at dine gæster får et godt ophold.

Mød vores receptionistelev Frederik og hør ham fortælle om uddannelse og praktik:

Karrieremuligheder i hele verden

Som receptionist har du gode internationale karrieremuligheder – både når du er under uddannelse, og når du er udlært.

Måske drømmer du om at arbejde som receptionist i en international hotelkæde i enten udlandet eller herhjemme? Måske vil du gerne stå for konferencebooking, arbejde på en cruise-liner – eller måske drømmer du om at starte dit helt eget sted op, hvor du kan kræse om dine gæster?

Med uddannelsen som receptionist får du gode kvalifikationer med i bagagen – både til din fremtidige karriere inden for hotel- og restaurationsbranchen, men også hvis dine veje skulle føre dig til en virksomheds receptionsfunktion.

 

– Jeg føler, at der er plads til alle på skolen. Jeg blev tiltrukket af muligheden for at tage praktik i udlandet, og jeg vil helt sikkert gerne arbejde inden for hotelbranchen i fremtiden. Og så åbner det op for rigtig mange muligheder.

Celina West Riel, receptionistelev.

 

Videreuddannelse til leder

Går dine drømme mere i retning af en lederstilling, har du også gode muligheder for at videreuddanne dig, efter du har fået dit svendebrev som receptionist.

Du kan f.eks. efteruddanne dig på lederuddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen eller videreuddanne dig til serviceøkonom på Cphbusiness.

Receptionistuddannelsens opbygning

Uddannelsen som receptionist varer sammenlagt tre år (inklusiv praktik). Få et overblik over uddannelses forløb her:

Tilmeld dig her