Tjener

Verden ligger åben med en tjeneruddannelse

Tjeneruddannelsen byder på en masse spændende muligheder i såvel ind- som udland, for her lærer du et håndværk, som er værdsat verden over.

Dine internationale karrieremuligheder kan du både nyde godt af under uddannelsen til konkurrencer, i praktik m.m., og så selvfølgelig, når du er udlært og søger job.

Mød vores tjenerelev Sebastian og hør, hvad uddannelsen går ud på, og hvad der er det mest spændende ved den:

Det gode værtskab

På Hotel- og Restaurantskolen kommer du til at arbejde med kombinationen af værtskab og gastronomi, service og mennesker.

Du drømmer om at give dine gæster den bedste restaurantoplevelse, hvor ikke kun maden spiller, men især din topprofessionelle betjening er afgørende for deres samlede oplevelse.

Mad, vin, drinks, oste, borddækning, flambering og meget andet inden for servering, menuer og bar interesserer dig.

Du kan lide at bruge din viden og dit håndværk til at gøre forskel for andre mennesker og se dem gå glade hjem, når aftenen er omme.

 

– Man får et netværk og kammeratskab, som er helt sindssygt. Man lærer hensyn, at læse folk, og man bliver et mere åbent menneske. Det giver super meget selvtillid at tænke, “det der kan jeg helt sikkert finde ud af”. Branchen ved, at man kan levere varen som udlært. 

– Jeppe Kjærgaard Knudsen, tjenerelev.

Karriereveje som tjener

Som tjener kan du arbejde mange forskellige steder og forme din karriere.

Du drømmer måske om at arbejde på en Michelin-restaurant, i en international hotelkæde, på en cruiseliner – eller måske drømmer du om dit eget bed & breakfast, hvor du kan kræse for dine gæster og selv sætte dit præg på sted og stemning?

Videreuddannelse med tjenerfaget

Går tankerne mere i retning af videreuddannelse med henblik på engang at blive f.eks. sommelier eller restaurantleder, så er det naturligvis også mange muligheder efter du har fået dit svendebrev.

Som tjener kan du f.eks. efteruddanne dig på lederuddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen eller videreuddanne dig som serviceøkonom på Cphbusiness.

Alt i alt har du som tjener en uddannelse, hvor service og værtskab er i højsædet – kompetencer som kan åbne mange døre for dig i fremtiden, uanset om du vælger at blive i hotel- og restaurationsbranchen eller vælger at skabe en karriere i en anden branche, og om du vælger at blive i Danmark eller rejse ud i verden.

Uddannelsens varighed

 

Tilmeld dig her