Hjemmelavet koldskål

Koldskål er en dansk klassiker, som er uløseligt forbundet med sol og sommer. Her får du opskriften på en nem og lækker en af slagsen.

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 6 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl A38
  • 6 dl kærnemælk
  • 1 økologisk citron i skiver

Sådan gør du

  1. Vaniljestangen flækkes, og de sorte korn skrabes ud og røres ud i æggeblommerne. Sukkeret tilsættes, og massen piskes hvid
  2. A38 samt kærnemælk røres i
  3. Koldskålen sættes i køleskab en time med skiverne af den økologisk citron samt vaniljestangen
  4. Citronskiverne og vaniljestangen fjernes fra koldskålen, som nu er klar til servering sammen med kammerjunkere.

Tip

Du kan tilsætte andre frugter til koldskålen, inden du sætter den til at trække i køleskabet. Danske sommerjordbær smager fantastisk i koldskål, men du kan også bruge f.eks. bananer eller ferskener.