Hjemmelavet koldskål

Koldskål er en dansk klassiker, som er forbundet med sol og sommer.

Her får du opskriften på en nem og lækker en af slagsen.

Ingredienser:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 6 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl A38
  • 6 dl kærnemælk
  • 1 økologisk citron i skiver

Sådan gør du:

  1. Vaniljestangen flækkes, og de sorte korn skrabes ud og røres ud i æggeblommerne. Sukkeret tilsættes, og massen piskes hvid.
  2. A38 samt kærnemælk røres i.
  3. Koldskålen sættes i køleskab en time med skiverne af den økologisk citron samt vaniljestangen.
  4. Citronskiverne og vaniljestangen fjernes fra koldskålen, som nu er klar til servering sammen med kammerjunkere.

Tip:

Du kan tilsætte andre frugter til koldskålen, inden du sætter den til at trække i køleskabet.

Danske sommerjordbær smager fantastisk i koldskål, men du kan også bruge f.eks. bananer eller ferskener.