Hjemmelavet koldskA?l

KoldskA?l er en dansk klassiker, som er ulA?seligt forbundet med sol og sommer. Her fA?r du opskriften pA? en nem og lA�kker en af slagsen.

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede A�ggeblommer
  • 6 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl A38
  • 6 dl kA�rnemA�lk
  • 1 A?kologisk citron iA�skiver

SaISdan gA?r du

  1. Vaniljestangen flA�kkes, og de sorte korn skrabes ud og rA?res ud i A�ggeblommerne.A�Sukkeret tilsA�ttes, og massen piskes hvid
  2. A38 samt kA�rnemA�lk rA?res i
  3. KoldskaISlen sA�ttes i kA?leskab en time med skiverne afA�den A?kologisk citron samt vaniljestangen
  4. Citronskiverne og vaniljestangen fjernes fra koldskaISlen,A�som nu er klar til servering sammen med kammerjunkere.

Tip

Du kan tilsA�tte andre frugter til koldskaISlen, inden du sA�tter den til at trA�kke i kA?leskabet. Danske sommerjordbA�r smager fantastisk i koldskaISl, men du kan ogsaIS bruge f.eks. bananer eller ferskener.