Koldskål er en dansk klassiker, som er forbundet med sol og sommer.
Her får du opskriften på en nem og lækker en af slagsen.
Ingredienser:
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 6 spsk. sukker
- 1 vaniljestang
- 4 dl A38
- 6 dl kærnemælk
- 1 økologisk citron i skiver
Sådan gør du:
- Vaniljestangen flækkes, og de sorte korn skrabes ud og røres ud i æggeblommerne. Sukkeret tilsættes, og massen piskes hvid.
- A38 samt kærnemælk røres i.
- Koldskålen sættes i køleskab en time med skiverne af den økologisk citron samt vaniljestangen.
- Citronskiverne og vaniljestangen fjernes fra koldskålen, som nu er klar til servering sammen med kammerjunkere.
Tip:
Du kan tilsætte andre frugter til koldskålen, inden du sætter den til at trække i køleskabet.
Danske sommerjordbær smager fantastisk i koldskål, men du kan også bruge f.eks. bananer eller ferskener.