Granatæble-sorbet
Opskriften her er fra et nyt kogebogsprojekt med opskrifter udviklet af kokkeelever på science-profilen. Temaet er frugtvin i gastronomien.
Bogen lanceres til en stor frugtvinsfestival til marts – men du vil høre mere om den her i vores nyheder allerede snart.
Ingredienser
- Æblevin (her Malus Danica)
- 5 granatæbler
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 blad husblas
- Saft af en citron
Sådan gør du
- Udblød husblasen og kog vand og sukker op
- Tilføj husblasen og rør grundigt
- Mas saft og kerner fra fem granatæbler igennem en fin sigte
- Bland de to væsker sammen og smag til med æblevin samt citronsaft
- Herefter køres massen på ismaskine i ca. en halv time.
- Brun 100 gram smør og nedkøl til stuetemperatur
- Temperér samtidig 50 gram smør til stuetemperatur
- Kom herefter smør, mel, salt og flormelis i en skål og blandes godt
- Tilfør æg og saml dejen til en ensartet masse.
Dejen skal herefter hvile på køl en times tid, inden
den rulles ud og kommes i små smurte forme - Tærterne bages blindt i 20 minutter på ca. 160 grader.
Æbletærte
Ingredienser
- 300 gram mel
- 150 gram smør
- Salt
- 150 gram flormelis
- 1 æg
Sådan gør du
- Brun 100 gram smør og nedkøl til stuetemperatur
- Temperér samtidig 50 gram smør til stuetemperatur
- Kom herefter smør, mel, salt og flormelis i en skål og blandes godt
- Tilfør æg og saml dejen til en ensartet masse. Dejen skal herefter hvile på køl en times tid, inden
den rulles ud og kommes i små smurte forme - Tærterne bages blindt i 20 minutter på ca. 160 grader.
Marengs
Ingredienser
- 1 dl æggehvide
- 2 dl flormelis
- ½ citron
- En knivspids salt
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive med en smule flormelis
- Tilsæt det resterende flormelis samt salt og lidt citronsaft – under fortsat piskning
- Når blandingen er tyk, kan den sprøjtes på en bageplade og bages i ovnen på 100 grader i 30 minutter eller til de er sprøde
Mandelkrokant
Ingredienser
- 2 dl sukker
- 100 gram mandler
Sådan gør du
- Karamellisér sukkeret og tilsæt mandlerne
- Hæld massen ud på bagepapir og lad den køle ned
- Hak herefter fint med kniv eller i foodprocessor
- Desserten pyntes med granatæblekerner og spiselige blomster.
Æblecreme
Ingredienser
2 spsk. sukker
10 æbler
Æblevin (Malus Danica)
Sådan gør du
- Bag de hele æbler i en 200 grader varm ovn i 1 time
- Efter nedkøling tages ’kødet’ fra og smages til med æblevin og evt. sukker
- Fyld cremen i de færdigbagte tærter (se ovenfor).