Chermoula torsk med råmarinerede citrusfrugter

Torsk er i sæson hele året rundt, men ifølge fiskerne skulle den være særligt god i de måneder, der slutter på “r”. Så måske er det nu, du skal prøve at lave chermoula torsk med råmarinerede citrusfrugter. Opskriften er til fire personer og er udviklet af vores ernæringsassistentelever.

Chermoula torsk

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 200 g løg
  • 30 g hvidløg
  • 40 g ingefær
  • 12 g paprika
  • 12 g tørret basilikum
  • 22 g frisk persille
  • 12 g chili
  • 12 g olivenolie
  • 12 g smør
  • 5 g salt
  • 3 g peber
  • 7 g honning

Sådan gør du

  1. Svits løg, hvidløg, ingefær og chili på panden og tilsæt resten af ingredienserne (undtagen torsken). Du har nu en marinade
  2. Skær torsken i fileter á 150 g
  3. Fordel marinaden over de ti fileter og pak dem ind i hver sit stykke sølvpapir
  4. Damp i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, alt efter tykkelsen på torsken.

Råmarinerede citrusfrugter

Ingredienser

  • 4 appelsiner
  • 2 røde grapefrugter
  • 1 citroner
  • 2 lime
  • 250 g sukker
  • 125 g vand
  • 20 g vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Skær citrusfrugterne ud i fileter ved at følge lamellerne
  2. Kom vand, sukker og vaniljesukker i en gryde og kog det op til sukkeret er smeltet
  3. Lad væsken køle af i ca. 15 minutter
  4. Hæld lagen over citrusfrugterne og lad det trække i mindst en time – gerne natten over.