Få en opskrift på en lækker citronkage, der vil begejstre dem, du kender!
Cirka 12 – 15 stk.
Blondie med pistacienødder
Ingredienser:
- 100 g hvid chokolade 35%
- 20 g smør
- 60 g æg
- 95 g sukker
- 55 g hvedemel
- 1 g salt
- 25 g pistacienødder (finhakket)
Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):
- Chokolade og smør smeltes over vandbad
- Pisk æg og sukker luftigt sammen i en skål og vend chokolade og smør forsigtigt i
- Vend hvedemel og salt forsigtigt i
- Hak pistacienødderne fint og kom i dejen
- Bages i firkantet form på 175 grader i 30 -35 min. til den er godt gylden
- Når kagen er afkøles skæres kagen i kvadrater på 20 g
Citrongelé med citrontimian
Ingredienser:
- 95 g citronsaft
- 4 g evt. mere citrontimian
- 100 g vand
- 100 g sukker
- 3 blade husblas
- 15 g Hjemmelavet citronlikør
- Gul frugtfarve
Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):
- Udblød husblas i vand
- Blend citronsaft og citrontimian
- Si massen ned i en gryde
- Tilsæt vand og likør
- Kog op og rør husblas ud i
- Si massen ned til sukker i en skål og rør til massen tykner en smule
- Tilsæt gul frugtfarve
- Hæld i silikoneforme og sæt på frost (ca. 10 g pr. hul)
Citronmousse
Ingredienser:
- 4 blade Husblas
- 78 g sukker
- 80 g (4 past. Æggeblommer) past. Æggeblommer
- 290 g Piskefløde
- 100 g citronsaft
- 1 – 2 revet skal af 1-2 citroner
Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):
- Husblas lægges i blød
- Citronsaft opvarmes og husblas opløses i
- Pisk æggeblommer, sukker og citronskal luftigt
- Pisk fløden til let skum
- Hæld citronsaft i æggesnapsen af et par omgange og vend forsigtigt i
- Vend herefter æggesnapsen i flødeskummet af et par gange
- Hældes i forme og på frost
- Der hældes 25 g mousse i hver silikoneform og sættes på frost
- Når denne har sat sig en smule, lægges gele og blondie i og overhældes med 25 g mousse.
Pistaciemørdej
Ingredienser:
- 225 g hvedemel
- 25 g Pistacienødder (finhakket i foodprocesser)
- 166 g smør
- 83 g Flormelis
- 17 g æg
- 5 g vaniljesukker
Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):
- Rist nødderne i oven i 3 -5 min. i 200 grader
- Blendes til mel efter afkøling i foodprocesser
- Alle ingredienser æltes kun lige sammen
- Ligges på køl i 1 time
- Rulles tyndt ud og udstikkes til bunde, som citronerne skal stå på.
Pynt hvid chokolade spray
Ingredienser:
- 100 g Hvid chokolade 35%
- 100 g kakaosmør
- Gul farve
- Grøn farve
- Brun farve
Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):
- Chokoladesmør og kakaosmør opvarmes til 45 grader
- Farve tilsættes og sprayes på de frosne kager
Pynt grønt chokolade blad
Ingredienser:
- 350 g Hvid chokolade 35%
- Grøn farve
Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):
- Chokolade tempereres og grøn farve tilsættes
- Chokoladen sprøjtes ud på plastfolie som blade
Bliv bager/konditor
Du kan blive bager/konditor her på Hotel- og Restaurantskolen.