Citronkage

Cirka 12 – 15 stk.

Blondie med pistacienødder

Ingredienser:

  • 100 g hvid chokolade 35%
  • 20 g smør
  • 60 g æg
  • 95 g sukker
  • 55 g hvedemel
  • 1 g salt
  • 25 g pistacienødder (finhakket)

Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):

  • Chokolade og smør smeltes over vandbad
  • Pisk æg og sukker luftigt sammen i en skål og vend chokolade og smør forsigtigt i
  • Vend hvedemel og salt forsigtigt i
  • Hak pistacienødderne fint og kom i dejen
  • Bages i firkantet form på 175 grader i 30 -35 min. til den er godt gylden
  • Når kagen er afkøles skæres kagen i kvadrater på 20 g

Citrongelé med citrontimian

Ingredienser:

  • 95 g citronsaft
  • 4 g evt. mere citrontimian
  • 100 g vand
  • 100 g sukker
  • 3 blade husblas
  • 15 g Hjemmelavet citronlikør
  • Gul frugtfarve

Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):

  • Udblød husblas i vand
  • Blend citronsaft og citrontimian
  • Si massen ned i en gryde
  • Tilsæt vand og likør
  • Kog op og rør husblas ud i
  • Si massen ned til sukker i en skål og rør til massen tykner en smule
  • Tilsæt gul frugtfarve
  • Hæld i silikoneforme og sæt på frost (ca. 10 g pr. hul)

Citronmousse

Ingredienser:

  • 4 blade Husblas
  • 78 g sukker
  • 80 g (4 past. Æggeblommer) past. Æggeblommer
  • 290 g Piskefløde
  • 100 g citronsaft
  • 1 – 2 revet skal af 1-2 citroner

Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):

  • Husblas lægges i blød
  • Citronsaft opvarmes og husblas opløses i
  • Pisk æggeblommer, sukker og citronskal luftigt
  • Pisk fløden til let skum
  • Hæld citronsaft i æggesnapsen af et par omgange og vend forsigtigt i
  • Vend herefter æggesnapsen i flødeskummet af et par gange
  • Hældes i forme og på frost
  • Der hældes 25 g mousse i hver silikoneform og sættes på frost
  • Når denne har sat sig en smule, lægges gele og blondie i og overhældes med 25 g mousse.

Pistaciemørdej

Ingredienser:

  • 225 g hvedemel
  • 25 g Pistacienødder (finhakket i foodprocesser)
  • 166 g smør
  • 83 g Flormelis
  • 17 g æg
  • 5 g vaniljesukker

Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):

  • Rist nødderne i oven i 3 -5 min. i 200 grader
  • Blendes til mel efter afkøling i foodprocesser
  • Alle ingredienser æltes kun lige sammen
  • Ligges på køl i 1 time
  • Rulles tyndt ud og udstikkes til bunde, som citronerne skal stå på.

Pynt hvid chokolade spray

Ingredienser:

  • 100 g Hvid chokolade 35%
  • 100 g kakaosmør
  • Gul farve
  • Grøn farve
  • Brun farve

Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):

  • Chokoladesmør og kakaosmør opvarmes til 45 grader
  • Farve tilsættes og sprayes på de frosne kager

Pynt grønt chokolade blad

Ingredienser:

  • 350 g Hvid chokolade 35%
  • Grøn farve

Fremgangsmåde (husk tid, vægt og temperatur, hvor det er relevant):

  • Chokolade tempereres og grøn farve tilsættes
  • Chokoladen sprøjtes ud på plastfolie som blade

Bliv bager/konditor

Du kan blive bager/konditor her på Hotel- og Restaurantskolen.

Læs meget mere om uddannelsen her.