Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund

Hjemmelavede flødeboller er altid et hit – her er en god basisopskrift, du selv kan variere

Opskriften her har en af skolens bager-/konditorundervisere fundet til os.

Det er en rigtig god opskrift i sig selv, men hvis du vil være endnu mere kreativ, kan du variere dine flødeboller ved f.eks. at give skummet forskellig smag eller drys udenpå.

Marcipanbunde

Du kan lave dine flødeboller med mange forskellig slags bunde. Men en nem og meget lækker variant er at lave din bund af marcipan.

En pakke marcipan skæres i tynde skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 grader
i 5-8 minutter.

Flødeboller samlet: Ingredienser

  • 120 g vand
  • 300 g sukker *1
  • 160 g glukose
  • 2 vaniljestænger
  • 200 g æggehvider
  • 30 g sukker *2
  • Bunde (her af 1 pakke marcipan)

Sådan gør du

  1. Æggehvider og sukker [*2] piskes stift
  2. Kog vand, sukker[*1], glukose og vaniljekorn , som er skrabet ud af vaniljestængerne, op til 117 grader
  3. Sukkerlagen hældes straks over marengsen
  4. Derefter piskes massen i 8 minutter og sprøjtes ud i toppe på en ønsket type bund. Så lader du det tørre
  5. Derefter dyppes toppene i chokolade.