Græskarsuppe med knasende æble-topping

Efterår er lig med græskarsæson, så her får du en opskrift på en cremet græskarsuppe, som varmer på kolde, mørke dage.

Græskarsuppe (4 pers.)

Ingredienser

  • 600 g hokkaidogræskar uden skræl og kerner
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 tsk stødt fennikel
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Topping

  • 50 g græskarkerner
  • 2 æbler
  • 1 spsk olivenolie
  • 25 g mandler

Tilbehør

  • Groft brød

Sådan gør du:

  1. Skær græskarkødet i tern, ca. 2 x 2 cm
  2. Pil og hak løget
  3. Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint
  4. Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, fennikel og spidskommen et par minutter
  5. Tilsæt græskar og hæld bouillon på
  6. Lad suppen simre under låg ved svag varme ca. 20 min., til græskarkødet er mørt
  7. Tag gryden af varmen og bland til en ensartet suppe. Sæt gryden tilbage på varmen
  8. Tilsæt fløde og varm suppen op. Smag til med salt og peber
  9. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de giver lyd. Tag græskarkernerne af panden
  10. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både.
  11. Varm olien på en pande, tilsæt æbler og mandler og steg til æblerne er møre.
  12. Top suppen med græskarkerner, æbler og mandler, og servér med ristet brød.