Efterår er lig med græskarsæson, så her får du en opskrift på en cremet græskarsuppe, som varmer på kolde, mørke dage.
Græskarsuppe (4 pers.)
Ingredienser
- 600 g hokkaidogræskar uden skræl og kerner
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 tsk stødt fennikel
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk olivenolie
- 1 liter grønsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
Topping
- 50 g græskarkerner
- 2 æbler
- 1 spsk olivenolie
- 25 g mandler
Tilbehør
- Groft brød
Sådan gør du:
- Skær græskarkødet i tern, ca. 2 x 2 cm
- Pil og hak løget
- Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint
- Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, fennikel og spidskommen et par minutter
- Tilsæt græskar og hæld bouillon på
- Lad suppen simre under låg ved svag varme ca. 20 min., til græskarkødet er mørt
- Tag gryden af varmen og bland til en ensartet suppe. Sæt gryden tilbage på varmen
- Tilsæt fløde og varm suppen op. Smag til med salt og peber
- Rist græskarkernerne på en tør pande, til de giver lyd. Tag græskarkernerne af panden
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både.
- Varm olien på en pande, tilsæt æbler og mandler og steg til æblerne er møre.
- Top suppen med græskarkerner, æbler og mandler, og servér med ristet brød.