En frisk og sund ret at sætte på julebordet eksempelvis. Retten er udviklet af ernæringsassistentelever til kogebogen ‘Mere smag på livet – i kantinen‘.
Tilberedningstid ca. 25 minutter. Opskriften er til 10 personer.
Ingredienser
- 400 g grønkål
- 300 g røde æbler
- 15 g citronsaft til æblerne
- 60 g sukker
- 60 g valnødder
- 40 g skyr
- 13 g citronsaft til dressingen
- 25 g sennep
- 35 g honning
Sådan gør du
- Skær æblerne i små tern og vend dem i citronsaft, så
de ikke bliver brune - Blanchér grønkålsbladene og læg dem hurtigt i isvand.
Hak derefter grønkålen fint - Rør skyr, citronsaft, sennep og honning til en dressing.
Smag til med salt, peber og evt. mere honning eller
sennep. Vend dressingen i grønkålen, og tilsæt
æblerne - Smelt sukkeret til karamel på en pande, og tag panden
af varmen. Vær opmærksom på, at karamellen ikke
brænder på. Tilsæt valnødderne og rør rundt, så
sukkeret bliver fordelt på alle nødderne - Når nødderne er afkølede, hakkes de groft og drysses
over salaten lige inden servering.