Kanin med Brown Ale

Hotel- og Restaurantskolen har siden foråret 2012 kørt forløbet “Ølby”, som er et tværfagligt forløb for alle gastronom- og tjenerelever på 1. hovedforløb. Fokus disse dage er de kulinariske muligheder, som specialøllet kan give os – både som ingrediens i maden og serveret til maden. 

Der er i løbet af Ølby-dagene indbygget en konkurrence, hvor eleverne dyster om at lave den bedste ret og ølservering. Her får I vinderopskriften fra uge 8: Kanin med Brown Ale og perlebyg med Dark Lager. God fornøjelse!

Ingredienser

  • 600 g kanin
  • 5 dl kalvefond
  • 20 g hvidløg
  • 10 g persille
  • 150 g jordskokker
  • 300 g knoldselleri
  • 300 g kartofler
  • 100 g perlebyg
  • 100 g appelsin
  • 10 g mandler
  • 2 dl Jacobsens Brown Ale
  • 2 dl Jacobsens Dark Lager

Sådan gør du

  1. Kaninen parteres og vakumeres i 6 timer med Brown Ale og hvidløg.
  2. Kødet brunes af på panden og braiseres med fond og Brown Ale i ovnen ved 160 grader i ca. 45 min.
  3. Knoldselleri og jordskokker koges møre og laves til pure.
  4. Væsken fra braiseringen reduceres til en glace.
  5. Perlebyggen koges mør og “marineres” i Dark Lager. Perlebyggen blandes med appelsinfileter og blancherede mandler.
  6. Kartofler steges på panden og bages færdige i ovnen.
  7. Kartoffelskræller og jordskokkeskræller friteres til chips i 180°C olie.