Hotel- og Restaurantskolen har siden foråret 2012 kørt forløbet “Ølby”, som er et tværfagligt forløb for alle gastronom- og tjenerelever på 1. hovedforløb.
Fokus disse dage er de kulinariske muligheder, som specialøllet kan give os – både som ingrediens i maden og serveret til maden.
Der er i løbet af Ølby-dagene indbygget en konkurrence, hvor eleverne dyster om at lave den bedste ret og ølservering.
Her får I vinderopskriften fra uge 8: Kanin med Brown Ale og perlebyg med Dark Lager. God fornøjelse!
Ingredienser
- 600 g kanin
- 5 dl kalvefond
- 20 g hvidløg
- 10 g persille
- 150 g jordskokker
- 300 g knoldselleri
- 300 g kartofler
- 100 g perlebyg
- 100 g appelsin
- 10 g mandler
- 2 dl Jacobsens Brown Ale
- 2 dl Jacobsens Dark Lager
Sådan gør du
- Kaninen parteres og vakumeres i 6 timer med Brown Ale og hvidløg.
- Kødet brunes af på panden og braiseres med fond og Brown Ale i ovnen ved 160 grader i ca. 45 min.
- Knoldselleri og jordskokker koges møre og laves til pure.
- Væsken fra braiseringen reduceres til en glace.
- Perlebyggen koges mør og “marineres” i Dark Lager. Perlebyggen blandes med appelsinfileter og blancherede mandler.
- Kartofler steges på panden og bages færdige i ovnen.
- Kartoffelskræller og jordskokkeskræller friteres til chips i 180°C olie.