Miso selleri bagt som shawarma med fladbrød og flækærtehummus

Se opskriften på en meget anderledes måde at lave shawarma på – nemlig med miso. Opskriften er til 6 personer.

Ingredienser:

”Shawarma”

Et knoldselleri

6 spsk. mørk miso

3 fed hvidløg

50 g smør

Saft fra ½ citron

½ dl vand

2 tsk. Røget paprika

1 tsk. Cayennepeber

2 spsk. soya

”Flækærtehummus”

200 g gule flækærter

Ca. 1 dl kogevand

1 dl olivenolie

2 fed hvidløg

½ dl tahin

Saft af 1 citron

2 tsk. Spidskommen

1 tsk. Salt

Tilbehør

6 fladbrød (hjemmelavet eller købte)

Tomater

Fintsnittet spidskål

Koriander

Syltede rødløg

Creme fraiche dressing

Fremgangsmåde

”Shawarma”

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Skræl og skær knoldselleriet i tynde skiver. Bland resten af ingredienserne til shawarma i en gryde og rør det sammen ved svag varme. Tilsæt mere soja eller vand, hvis ikke misodressingen kan løbe af skeen.

Læg et stykke sølvpapir i et fad, så det er langt nok til at kunne omslutte hele knoldselleriet. Læg den største skive selleri nederst på sølvpapiret – smør med misodressingen – læg den næststørste skive selleri ovenpå – smør med misodressing – fortsæt med at lægge skiftevis selleri og dressing på indtil den mindste skive selleri er lag på toppen. Gem gerne 4-5 spsk. dressing til senere.

Pak sølvpapiret tæt om knoldselleritårnet. Du kan evt. sætte et grillspyd ned i midten af tårnet (som ved shawarma) for at holde på tårnet.

Sæt sellerien i ovnen i 1 ½ time. Fjern derefter sølvpapiret og giv ”shawarmaen” 20-30 min ved 200 grader til overfladen af sellerien er mørk og sprød. Slut evt. af med 5 min på grill. Hæld resten af misodressingen over og servér.

Flækærtehummus

Kog flækærterne i 45-60 min hvoraf de første 10 min er uden låg. Kom evt. nogle korianderfrø og 1 bouillonterning i kogevandet.

Afdryp flækærterne, men gem kogevandet til at spæde til med i hummussen. Kom flækærter, hvidløg, tahin, citronsaft, olie, spidskommen og lidt af kogevandet i en minihakker, blender eller et blenderglas til stavblender. Blend hummussen indtil den er glat. Juster konsistensen med kogevand og/eller olie og smag til med salt, citron og spidskommen.

Hummussen kan godt blive mere tør efter lidt tid i køleskabet, så gem gerne noget af kogevandet til at spæde til med.

Servering

Kom et spyd ned i midten af selleri ”shawarmaen” og skær kanterne af hele vejen rundt, så du får nogle tynde selleri strimler.

Server strimlerne i et fladbrød med flækærtehummus, fintsnittet spidskål, tomater, koriander, syltede rødløg, creme fraiche dressing eller andre af dine yndlings grøntsager.