Se opskriften på en meget anderledes måde at lave shawarma på – nemlig med miso. Opskriften er til 6 personer.
Ingredienser:
”Shawarma”
Et knoldselleri
6 spsk. mørk miso
3 fed hvidløg
50 g smør
Saft fra ½ citron
½ dl vand
2 tsk. Røget paprika
1 tsk. Cayennepeber
2 spsk. soya
”Flækærtehummus”
200 g gule flækærter
Ca. 1 dl kogevand
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
½ dl tahin
Saft af 1 citron
2 tsk. Spidskommen
1 tsk. Salt
Tilbehør
6 fladbrød (hjemmelavet eller købte)
Tomater
Fintsnittet spidskål
Koriander
Syltede rødløg
Creme fraiche dressing
Fremgangsmåde
”Shawarma”
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Skræl og skær knoldselleriet i tynde skiver. Bland resten af ingredienserne til shawarma i en gryde og rør det sammen ved svag varme. Tilsæt mere soja eller vand, hvis ikke misodressingen kan løbe af skeen.
Læg et stykke sølvpapir i et fad, så det er langt nok til at kunne omslutte hele knoldselleriet. Læg den største skive selleri nederst på sølvpapiret – smør med misodressingen – læg den næststørste skive selleri ovenpå – smør med misodressing – fortsæt med at lægge skiftevis selleri og dressing på indtil den mindste skive selleri er lag på toppen. Gem gerne 4-5 spsk. dressing til senere.
Pak sølvpapiret tæt om knoldselleritårnet. Du kan evt. sætte et grillspyd ned i midten af tårnet (som ved shawarma) for at holde på tårnet.
Sæt sellerien i ovnen i 1 ½ time. Fjern derefter sølvpapiret og giv ”shawarmaen” 20-30 min ved 200 grader til overfladen af sellerien er mørk og sprød. Slut evt. af med 5 min på grill. Hæld resten af misodressingen over og servér.
Flækærtehummus
Kog flækærterne i 45-60 min hvoraf de første 10 min er uden låg. Kom evt. nogle korianderfrø og 1 bouillonterning i kogevandet.
Afdryp flækærterne, men gem kogevandet til at spæde til med i hummussen. Kom flækærter, hvidløg, tahin, citronsaft, olie, spidskommen og lidt af kogevandet i en minihakker, blender eller et blenderglas til stavblender. Blend hummussen indtil den er glat. Juster konsistensen med kogevand og/eller olie og smag til med salt, citron og spidskommen.
Hummussen kan godt blive mere tør efter lidt tid i køleskabet, så gem gerne noget af kogevandet til at spæde til med.
Servering
Kom et spyd ned i midten af selleri ”shawarmaen” og skær kanterne af hele vejen rundt, så du får nogle tynde selleri strimler.
Server strimlerne i et fladbrød med flækærtehummus, fintsnittet spidskål, tomater, koriander, syltede rødløg, creme fraiche dressing eller andre af dine yndlings grøntsager.