En sund pizza-version med revet selleri bagt som bund
Endnu er lækker opskrift fra ernæringsassistent-elevernes kogebog ‘Mere smag på livet – i kantinen’, udgivet lige før jul.
Bogen er henvendt til kantinekøkkener, der ønsker inspiration til sundere retter, men kan sagtens bruges i det private køkken.
Der er kostberegning med næringsværdier til alle opskrifter, og bogen er inddelt i måneder, hvor retterne følger årets sæsonråvarer.
Denne pizzaopskrift er et februar-hit på forskud:
Ingredienser
1 kg knoldselleri
4 g æg
200 g parmesan
150 g grahamsmel
150 g hvedemel
10 g salt
Sådan gør du
- Skær skrællen på sellerien af
- Riv sellerien på et rivejern
- Blend sellerien sammen med parmesan og salt, tilsæt derefter æg og rør så melet i. Vær opmærksom på, at dejen er ret våd
- Bred dejen ud på en bageplade, evt. ved hjælp af et stykke bagepapir, som lægges oven på og rulles ud med en kagerulle
- Forbag pizzabunden på 200 grader i 5-10 minutter til den er gylden i kanten
- Læg derefter fyldet på og bag yderligere i 10-15 minutter.
Kostberegning
Energi: 1000 kJ • Protein: 19 E% • Kulhydrat: 46 E%Fedt: 35 E% • Mættede fedtsyrer: 3,2 g
Monoumættede fedtsyrer: 4,5 g
Polyumættede fedtsyrer: 1,1 g • Kostfibre: 5,6 g/mJ
Bestil kogebogen ‘Mere smag på livet – i kantinen’ online
(75 kr.)