Opskrift fra ernæringsassistenterne: Pizza med selleribund

En sund pizza-version med revet selleri bagt som bund

Endnu er lækker opskrift fra ernæringsassistent-elevernes kogebog ‘Mere smag på livet – i kantinen’, udgivet lige før jul.

Bogen er henvendt til kantinekøkkener, der ønsker inspiration til sundere retter, men kan sagtens bruges i det private køkken.

Der er kostberegning med næringsværdier til alle opskrifter, og bogen er inddelt i måneder, hvor retterne følger årets sæsonråvarer.

Denne pizzaopskrift er et februar-hit på forskud:

Ingredienser

1 kg knoldselleri
4 g æg
200 g parmesan
150 g grahamsmel
150 g hvedemel
10 g salt

Sådan gør du

  1. Skær skrællen på sellerien af
  2. Riv sellerien på et rivejern
  3. Blend sellerien sammen med parmesan og salt, tilsæt derefter æg og rør så melet i. Vær opmærksom på, at dejen er ret våd
  4. Bred dejen ud på en bageplade, evt. ved hjælp af et stykke bagepapir, som lægges oven på og rulles ud med en kagerulle
  5. Forbag pizzabunden på 200 grader i 5-10 minutter
til den er gylden i kanten
  6. Læg derefter fyldet på og bag yderligere i 
10-15 minutter.

JonathanDamslund_minipizza_smagpaalivet3

Kostberegning

Energi: 1000 kJ • Protein: 19 E% • Kulhydrat: 46 E%Fedt: 35 E% • Mættede fedtsyrer: 3,2 g
Monoumættede fedtsyrer: 4,5 g
Polyumættede fedtsyrer: 1,1 g • Kostfibre: 5,6 g/mJ

Bestil kogebogen ‘Mere smag på livet – i kantinen’ online
(75 kr.)