Små lækre bagels med mættende fyld

I kogebogen “Mere smag på livet – grab’Ngo”, som er lavet af nogle af skolens ernæringsassistentelever, kan du bl.a. finde denne opskrift på minibagels med fyld. De er perfekte til strandturen, på picnic eller i madkassen.

 

Minibagels (ca. 10 styk)

  • Ingredienser:2,5 dl letmælk
  • 25 g smør
  • 4 g salt
  • 20 g gær
  • 1 æggehvide (30 g)
  • 100 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 æggeblomme (20 g) til pensling
  • 20 g sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør og rør det i mælken i en skål. Tilsæt gær
  2. Kom grahamsmel og hvedemel i, tilsæt salt og den letpiskede æggehvide
  3. Ælt dejen til en blød og smidig konsistens og lad den hæve i 30 minutter
  4. Form 10 små boller, lav et hul i midten af hver bolle og lad dem hvile i 10 minutter
  5. Kog rigeligt vand i en gryde, kog 3 bagels ad gangen i 1 minut; tag dem op med et hulske
  6. Kom bagels på en bageplade med bagepapir, pensl dem med æggeblomme pisket sammen med 2 spsk. vand og drys med sesamfrø
  7. Bag ved 200 grader i 15 minutter eller til de er gyldenbrune. Lad dem køle af og smør dine bagels med det ønskede fyld:
    – 25 g flødeost og 25 g røget laks pr. stykke eller
    – 25 g ærte-ramsløgsmørelse (se opskrift nedenfor), 25 g serranoskinke og 10 g spinatblade pr. stykke
  8. Disse bagles kan både serveres lune og kolde.

Ærte-ramsløgscreme

Ingredienser:

  • 30 g olivenolie
  • 200 g frosne ærter
  • 50 g løg
  • 40 g ramsløg – erstat evt. med lidt hvidløg, hvis ikke det er sæson for ramsløg
  • 20 g revet parmesanost
  • 3 g salt
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde:

  1. Hak løget fint, svits det i olie
  2. Tilsæt ærter, dæk med vand og drys med salt
  3. Lad koge i 5 minutter, sluk for varme og tilsæt ramsløg og parmesan
  4. Blend med stavblender til en glat konsistens
  5. Smag til med salt og peber og evt. citronsaft
  6. Servér cremen kold.

 

ENERGIBEREGNING – MED LAKS
Energi: 1.244 kJ / 296 kcal
Fedt: 41 %
Protein: 17 %
Kulhydrat: 43 %
Portionsstrørrelse: 1 bagel – 125 g

ENERGIBEREGNING – MED SKINKE
Energi: 1.157 kj / 277 kcal
Fedt: 33 %
Protein: 17 %
Kulhydrat: 50 %
Portionsstrørrelse: 1 bagel – 125 g

 

Bliv ernæringsassistent

Du kan blive ernæringsassistent på Hotel- og Restaurantskolen.
Læs meget mere om uddannelsen her.