Svampepaté

Har du været på svampejagt i skoven – eller i supermarkedet – og mangler en lækker opskrift med svampe? Så prøv denne svampepaté med mandler og oregano.

Ingredienser

  • 400 g blandede svampe
  • 20 g smør
  • 2 fint hakkede skalotteløg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 100 g mandler
  • ½ bundt oregano
  • Salt, peber, æbleeddike

Sådan gør du:

  1. Kom de rensede svampe på en tør pande, og lad dem stege til de smider væden.
  2. Skru ned for varmen.
  3. Tilsæt smør, skalotteløg og hvidløg. Steg til løgene er bløde.
  4. Kom svampene op en i en blender sammen med mandler og oregano, blend til en grov pure og smag til med salt, peber og æbleeddike.
  5. Kom den i et glas eller små forme og sætte på køl frem til serveringen.

Tip

Kan serveres lun.