Vaffel med confiteret and, kvæde/sveskekompot og syltet rødkål

Her er en lidt anderledes og hyggelig måde at servere and på. Bemærk, at du skal gå i gang i god tid, med mindre du køber dig til confiterede andelår (vi anbefaler selvfølgelig, at du prøver at lave dem selv).

Opskriften er lavet af ernæringsassistentelever til kogebogen ‘Mere smag på livet – i kantinen’.

Ingredienser til 10 personer

  • 1 – 2 l olie
  • 2 stk. stjerneanis
  • 3 stk. laurbærblad
  • 5 g hel sort peber
  • 2 stk. løg
  • 3 stk. hvidløg
  • 10 g timian
  • 350 g andelår
  • 300 g rødkål
  • 2 tsk. salt
  • 50 g eddike
  • 50 g sukker
  • 5 stk. æg
  • 2 tsk. salt
  • 150 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 3 dl rødkålssaft
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 g tørrede timian
  • 30 g smør
  • 5 stk. kvæder
  • 50 g sveske
  • 20 g cognac

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Sæt en gryde over med olie, stjerneanis, laurbærblade,
    sort peber, løg, hvidløg, timian og andelår
  2. Når olien er 110 – 120 grader sættes gryden i ovnen
    natten over ved 80 grader
  3. Snit rødkålen fint
  4. Vend rødkålen med salt, eddike og sukker og lad det
    trække til dagen efter.

På dagen:

  1. Pisk æg, salt, hvedemel, grahamsmel, rødkålssaft,
    bagepulver, tørret timian og smør sammen til en
    vaffeldej
  2. Bag vaflerne i et vaffeljern ved 180 grader
  3. Skær kvæderne ud i tern og kog dem møre
  4. Blend kvæderne groft
  5. Hak sveskerne fint
  6. Vend kvæder og svesker sammen
  7. Riv andekødet fra hinanden
  8. Flambér andekødet med cognac
  9. Anret rødkål, and og sveskekompot på vaflen.