Weissbier pocheret æble fyldt med æblegrød

Denne opskrift er en sikker vinder, hvis du vil imponere dine middagsgæster! Desserten er udviklet af elever på Hotel- og Restaurantskolen i forbindelse med forløbet “Ølby”, som er et tværfagligt forløb for alle gastronom- og tjenerelever på 1. hovedforløb. Fokus disse dage er de kulinariske muligheder, som specialøllet kan give os – både som ingrediens i maden og serveret til maden. 

Weissbier pocheret æble fyldt med æblegrød

Ingredienser

  • 2 dl Jacobsens Weissbier
  • 5 stk. æble
  • 100 g brun farin
  • 2 dl vand
  • 75 g sukker
  • ½ vaniljestang

Sådan gør du

Pocheret æble

  1. Bland 2 dl Weissbier og 5 dl vand i en gryde.
  2. Sæt gryden på middel varme indtil den brune farin er opløst.
  3. Skræl og udhul 2 æbler og læg dem i den varme lage.
  4. Æblerne pocheres i ca. 10 min. Lad dem køle af i lagen.

Æblegrød

  1. Skræl 3 æbler, skær dem i tern og kog æbleternene i 2 dl vand.
  2. Når æblerne er kogt let ud tilsættes 75 g sukker og vaniljekorn fra en ½ vaniljestang.
  3. Rør til jævn konsistens.

Panna Cotta

Ingredienser

  1. 1,5 dl piskefløde
  2. ½ vaniljestang
  3. 25 g sukker
  4. 2 stk. husblas

Sådan gør du

  1. Varm piskefløden langsomt op og tilsæt vaniljekorn fra en ½ vaniljestang, samt 25 g sukker, som koges ved svag varme uden låg i ca. 5 min.
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  3. Flyt gryden fra varmen og tilsæt den udblødte husblas.
  4. Rør i cremen til husblassen er helt opblødt og tilsæt derefter 2 dl Weissbier til cremen.
  5. Hæld cremen i bunden af to dybe tallerkener og stil den tildækket i køleskabet til cremen har sat sig.